Pravna sredstva
46

Benjamina Karić sa porodicama ubijene djece: Nećemo dozvoliti podmetanja

F. H.
Foto: Facebook / Benjamina Karić
Foto: Facebook / Benjamina Karić
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karića sastala se danas sa članovima porodica djece čija imena su se našla na listi ubijenih koja je objavljena u entitetu Republika Srpska.

"Žalimo za svakim ubijenim djetetom bilo gdje na zemaljskoj kugli, ali laži i podmetanja nećemo dozvoliti! Nakon sramotnog pokušaja iz Prijedora, kada je prilikom obilježavanja 'Oluje' fotografija bošnjačke prognanice iz Žepe predstavljena kao srpska žrtva 'Oluje' u Hrvatskoj, sada su na red došli i falsfikati o ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva", napisala je Karić.

Podsjetila je da su se imena ubijene djece opkoljenog Sarajeva našla su se na listi 106 ubijene djece koju je sačinio Republički centar za istraživanje rata i ratnih zločina u Republici Srpskoj, a koju je, potom, za svrhe priloga, koristio RTRS.

"Danas sam se sastala sa Miroslavom Lukićem, Danijelom Šahat i Dejanom Maleševićem čija braća su ubijena tokom opsade Sarajeva, a njihova imena su se našla na spiskovima ubijene djece u Republici Srpskoj. Kada su ubijeni Marko i Damir su imali 17 godina, a Igor je imao osam godina. Grad Sarajevo stoji uz porodice žrtava i iskoristit ćemo sva pravna sredstva da svi koji su zloupotrijebili nevine žrtve, ubijenu sarajevsku mladost, za to odgovaraju", istakla je Karić.