Reakcija
100

Bećirović: Sa žaljenjem sam primio vijest o napadu u Moskvi, ostajemo istrajni u borbi protiv terorizma

S. Š.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović osudio je teroristički napad u Moskvi i izrazio saučešće porodicama žrtava.
"S dubokim žaljenjem primio sam vijest o terorističkom napadu u Moskvi u kojem je ubijen veliki broj nedužnih ljudi. Najoštrije osuđujem ovaj teroristički akt i svaki oblik nasilja koji odnosi nevine ljudske živote i donosi patnju porodicama. Bosna i Hercegovina ostaje nepokolebljiva u borbi protiv svih oblika terorizma. U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i u svoje lično ime, upućujem najdublje izraze saučešće porodicama žrtava, a povrijeđenima želim brz oporavak", navodi se u Bećirevićevom saopćenju.

Inače, reakcija Bećirovića dolazi nakon što su i Islamska zajednica, Elmedin Konaković ispred Ministarstva vanjskih poslova BiH, ali i mnogi drugi domaći i svjetski zvaničnici osudili sinoćnji teroristički napad u Moskvi.

Istražni komitet Rusije koji je posvećen rasvjetljavanju terorističkog napada u Moskvi saopćio je da su 93 osobe smrtno stradale. Međutim, uzevši u obzir razmjere napada, ruske službe su akcentirale da je očekivano da broj mrtvih nastavi rasti tokom dana.

Također, poznato je da među žrtvama ima i djece.