Povodom 6. aprila
168

Bećirović: Oni koji nasrću na BiH završit će na smetljištu historije

S. Š.
Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović (Foto: I. L./Klix.ba)
(Foto: I. L./Klix.ba)
Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović jutros je na Spomen-obilježju Vječna vatra u Sarajevu položio cvijeće nakon čega je svim građanima i građankama čestitao Dan grada i rekao nekoliko riječi o ovom danu.

Bećirović je prvo iskoristio priliku i čestitao 6. april svim Sarajlijama i Sarajkama, prisjetivši se ujedno šta je ovaj datum tokom historije grada pretrpio i kakvu sve simboliku nosi.

"Prije svega, dozvolite mi da građanima i građankama iskreno čestitam 6. april - Dan grada. Sarajevo je 1945. godine oslobođeno od naci-fašizma, 1992. godine je počela je opsada Sarajeva. Zlotvori koji su od '92. do '96. ubijali djecu Sarajeva, starce, žene, građane, ne razlikuju se od zlotvora iz Drugog svjetskog rata", rekao je Bećirović.

Kazao je potom da je, uprkos svemu, ideja Sarajeva i Bosne i Hercegovine pobijedila.

"Ideja Sarajeva je pobijedila, ideja BiH je pobijedila, ideja zajedništva je pobijedila. Sarajevo i BiH će iz godinu u godinu biti sve jači, a oni koji nasrću na BiH su osuđeni su na propast i oni prije ili kasnije idu na smetljište historije", poručio je član Predsjedništva BiH.

Osim Bećirovića, cvijeće su položili i član Predsjedništva BiH Željko Komšić kao i delegacija Grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić.