Građani ne odustaju
68

FOTO / Banjalučki "šetači" nakon okupljanja uživali na tvrđavi Kastel

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Nezadovoljni građani Banje Luke, koji su postali poznati pod imenom "šetači" i danas su se, kao i prethodnih 20 dana, okupili kod Starog hrasta, te mirnom šetnjom gradskim ulicama iskazali svoje nezadovoljstvo zbog uništavanja zelenih površina i odnosa vlasti prema njihovim zahtjevima.

Nakon šetnje i već poznate rute kroz grad, "šetači" su otišli na tvrđavu Kastel gdje su se družili, igrali i na kreativan način iskazivali svoje nazadovoljstvo.

Današnje skup, koji je za razliku od prethodnih dana počeo nešto ranije, odnosno u 16 sati, ponovo su pratile mjere policijskog osiguranja, ali i zaglušujući zvući pištaljki i bubnjeva.

Uz već poznate parole i jasnu poruku kako neće odustati, "šetači" su na Kastelu uživali u prirodi. Zajedno sa njima, na banjalučkoj tvrđavi bili su prisutni bubnjari, a okupljenima je puštana i muzika.

“Ovo je nešto predivno. Toliko mladosti, djece i roditelja. Svi oni ujedinjeni u namjeri da se onima koji odlučuju o našoj sudbini jasno kaže – Ne. Dosta je tiranije i samovolje raznoraznih moćnika. Iako se neki prave da ne vide, Banja Luka već danima potvrđuje kako ne želi biti ničiji poslušnik”, poručila je jedna od učesnica današnjeg protesta.

Ona je izrazila nadu da će i drugi gradovi BiH, iz kojih "šetačima" već danima stiže podrška, također ustati i reći ne samovolji vladajućeg režima.