Sve za čistoću?!
0

Banja Luka: Pogledajte korpu za smeće koja košta više od 200 KM

Sarajevo-x.com
(Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Poslednjih dana u Banjoj Luci je na stubove javne rasvjete postavljeno 165 novih korpi za smeće, koje su prema podacima gradske Administrativne službe koštale 33.313 KM.

Prostom računicom dolazi se do zaključka da je za nabavku i postavljanje jedne korpe izdvojeno nešto više od 201 KM, da budemo precizni 201,80 KM.

Iako na zvaničnoj internet prezentaciji banjalučke gradske uprave nisu objasnili koliko je koštala nabavka, a koliko postavljanje korpica za smeće, teško se oteti utisku da se one nisu mogle naći po povoljnijoj cijeli.

Istim projektom, kako je saopšteno, završeno je postavljanje i 30 nadstrešnica na autobuskim stajalištima u 16 mjesnih zajednica, za šta je izdvojeno 100.000 KM.

U ovom slučaju, računica kaže da je svaka autobuska nadstrešnica, s nabavkom i montažom, koštala nešto više od 3.330 KM.

Ne želeći da prosuđujemo da li su cijene korpi i nadstrešnica realne ili ne, stanovnicima Banje Luke savjetujemo da se, ukoliko imaju vremena, o cijenama korpi za smeće i nadstrešnica raspitaju u firmama koje se bave njihovom proizvodnjom.