Prezentacija za budućnost
8

Banja Luka: Mladi dobili besplatne savjete kako da započnu posao

Piše: D. T.
U organizaciji Omladinskog savjeta RS i banjalučkog Inovacionog centra u Banjoj Luci je danas održana prezentacija pod nazivom "Rad Inovacionog centra i prilike za realizaciju poslovnih ideja".
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Na prezentaciji bilo je prisutno oko petnaestak mladih osoba, uglavnom studenata iz nekoliko studentskih organizacija, koji su pri kraju svog školovanja i sa potencijalnim idejama za budući rad.

Tokom prezentacije je objašnjeno kako se mogu prijaviti sa idejom i dobiti podršku u vidu besplatnog prostora za rad, mentorstva od uspješnih preduzetnika, novčanih podsticaja za razvoj proizvoda ili usluga, te posredovanja pri traženju investitora.

Omladinski savjet RS je osnovan prije deset godina i funkcioniše kao krovna omladinska organizacija koja okuplja lokalne i republičke omladinske organizacije sa ciljem da ih predstavlja i zastupa njihove interese pred institucijama i u međunarodnoj saradnji.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
"Omladinski savjet RS na sve načine pokušava da iskoristi mogućnosti koje se nude u za rad u kompanijama i privrednom sektoru, da stvorimo mogućnosti prakse, volontiranja i razmjene kako bi mladi mogli da dobiju iskustva", istakao je koordinator Omladinskog savjeta RS.Miloš Blagojević.

On je naveo da se do saradnje sa Inovacionim centrom Banja Luka došlo krajem aprila ove godine kada se na zajedničkom sastanku utvrdila činjenica da kod mladih ne postoji interesovanje za pokretanje poslovnih ideja, odnosno kompanija.