Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
_"On je dodao da je ovim samo potvrđeno kako je DF bio upravu kada je tvrdio da je jedini cilj Vlade Fafila Novalić imenovanje podobnih, a ne sposobnih u javna preduzeća." Naravno da je DF bio u pravu. Novalić kao da je došao sa jedinim ciljem, a to je DA RAZVALI ONO MALO ŠTO JE OSTALO!
Bjezati poslije 23 god., pa da propustim sada kada seljacka SDA i HDZ masinerija bez poticaja krene umirati od gladi i bit se medzusobno, nema ti para da taj cejf propustim. Ostani djubre do kraja
Ako hocemo bolje sutra idemo sa DF
Kad vlada prizna da nije u stanju upravljati ničim a ne samo preduzećima to će biti vijest. Vlado, iskustvo od 25 godina pokazuje da ne znate, nećete ili oboje ali vijest će biti ako doživimo da vlada podnese časnu ostavku. Do tada teško nama.
Cilj je da se lakše u okviru Plana B prodaju svi resursi za koje postoje kupci. Kad istisneš sve one koji bi ti mogli smetati u tome imaš ogroman manevarski prostor za prodaju tih resursa. Dakle cilj je ostaviti samo HDZ-ove i SDA kadrove i nema problema oko prodaje. U suprotnom bi se i HDZ i SDA morali suočiti sa drugim strankama čiji su kadrovi na čelu određenih interesantnih firmi. Plan B je neophodan da bi FBiH mogla prikupiti nešto novaca za normalno funkcionisanje ogromne birokratije,a pod izgovorom da se ne zadužujemo kod MMF-a, ECB-a itd....
Samo balija ( cetnik sa muslimanskim imenom ) koji ni fatihu nezna prouciti je glasao za srbina Bakira i SDA. Prave koaliciju za strankama odgovornim za rat 92. (SDA,HDZ,SDS). Sve su unistili, mrznju sire da bi vladali, ali glasajte balije neka vam crknite od fgladi.
hahaha, pa ovo je bilo za očekivati od strane HDZ i "papka" Novalića(za mene je ovom odlukom službeno prestao biti premijer FBIH). Dakle american men Reuf Bajrović (kojemu je Erdal Trhulj veliki savjetnik i još nešto više) je predstavljao smetnju HDZ-u za osvajanje HZHB-a i Aluminijuma (konačni cilj- kupovina za male pare zbog prezaduženja u HZHB-u i tako na račun duga mu umanjiti vrijednost kapitala Aluminija). Kada su sklonili Bajrovića Vlada donosi odluku (jednoglasno SDA i HDZ) da za podzakonske akte bude zadužena Premijer i Vlada a za pitanja vezana za Ministarstva da vrši Sekretar Ministarstva (inače HDZ-ov kadar a cilj je ste preko komisija imenovanje podobnih kandidata). Sada kada su imenovali Nadzorni odbor Aluminija (kandidati su nelegalno izabrani Gagro je član HDZ) I HZHB (dva člana nisu ispunili također uslove) vračaju ponovno preduzeća pod ingereciju ministarstava. Ali zato HDZ-ovo ministarstvo saobraćaja i prometa. To im je sljedeći cilj. BH Telecom, Eronet, Ceste i AuC
OVO JE SMIJURIJA-DONIJELI ZAKON NA JEDAN DAN DA BI POSTAVILI SVOJE LJUDE I ONDA JOVO NA NOVO.SRAMOTA.GLASAČI HDZ-A I SDA SU GLUPI KO TOČAK.
Glupi ili uhljebljeni...
kao da oni nesto mogu i znaju.. bitno je primiti platu od 4-5 mmilja, za sve ostalo ih zaboli djon..
Neko je napisao da su SDA i HDZ potpisali koalicioni sporazum sa Đavolom( DF)! Volim ove nadobudhne kako plunu - pa poližu. Deder žuti oglasi se ako imaš petlje!
Jedio sto je SDA i HDZ uradila je to da je Covic preuzeo HZHB nist drugo nula nada, A sta su sve izgubili nabrojati se ne moze.
Sta je rjesenje? vanredni izbori. I ovako i onako novac se trosi i trosi.
A zasto Reuf ne podsjeti nas kako je sdp 2011 uz njegovu aktivnu ulogu zaposjeo ove firme zbog kojih je citava ova frka...
Mozete vi Reufovci udarat minuse al cinjenica je da su i oni uredbom postavili svoje i direktore i nadzorne odbore...ili je Reuf sad posto posten :-)
sad su pale maske I ovaj fadil isti kad je trebo da preuzme mjesto pricao je bice med svakom normalnom u B H treba biti jasno dok su Sda Hdz u vlasti crno se pise zato su u talu povalili DF
FADILE SADA DAJ OSTAVKU - SRAM TE I STID BILO. ONOG KO TI JE NAREDIO DA POPUSTIŠ KRADEZ-u, ODMAH U BAJBOK I SUDITI DO SUDNJEG DANA! VANREDNI IZBORI SU JEDINI LIJEK KAKO BI SE SPREČIO IZLAZAK NA ULICU. GORJEĆE, GORJEĆE, NARODNO SIGURNO NEĆE!
Klixe ne pišete o nepotpisivanju ugovora sa IZ !!!!!!!!!!!
Pricaj ti sta hoces, ali je puno logicnije da imenovanja vrsi vlada nego resorno ministarstvo. Puno vece su sanse da se podobni imenuje ako o tome odlucuje samo ministarstvo i stranka koja je dobila to ministarstvo nego kompletna vlada!