Posjeta ministrice Tešanović
0

Bajramski pokloni za petočlanu porodicu Obradovac iz Banje Luke

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Ministrica porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović danas je, povodom obilježavanja Ramazanskog bajrama, posjetila porodicu Sadrudina i Behise Obradovac u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Vrbanja i njima i njihovoj djeci Amini, Almi i Salki uručila prigodne poklone.

Tešanovićeva je nakon razgovora sa porodicom Obradovac novinarima napomenula da predstavici Ministarstva za najveće praznike posjećuju jednu petočlanu porodicu, koja je vrlo bitna za reprodukciju u RS.

"Nakon posjeta katoličkim i pravoslavnim porodicama za njihove vjerske praznike, danas smo posjetili porodicu Obradovac, čestitali im Bajram i poželjeli puno sreće i uspjeha. Drago mi je da je ovo povratnička porodica, koja je ovdje našla mjesto na kojem može nastaviti da živi, kao i da imaju svoje mjesto u RS", dodala je Tešanovićeva.

Ona je ovom prilikom svim Bošnjacima u RS čestitala Ramazanski bajram.

Sadrudinov otac Mehmed rekao je da mu dolazak predstavnika Ministarstva porodice, omladine i sporta puno znači, jer to potvrđuje da je i onima koji su u vrhu politike stalo do običnih, malih ljudi.

"To doprinosi osjećaju zajedništva na ovim prostorima i suživotu. Svi zajedno treba da slavimo i sve Božiće i sve Bajrame, jer bez zajedništva nema ni bolje budućnosti", poručio je Obradovac.

Proslava Ramazanskog bajrama počela je jučer.