Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sve je to fine ali kakve veze rumuni i vlad drakula imaju sa steccima? nikakve, bas kao ni ja sa rumunijom!
Smrdo tebi bi bilo bolje da naučiš srpski da ne zeza rodbina kad dođeš u posetu. Kako te zovu? Švaba? Slovenac?
mozda nije video ali je vidio vase zlocine, samo polako trazite vi guzici ceslja zavrsit ce te kao kninske smrde samo polako tek je polu vrijeme
video ne vidio. hajmo 100x video video snimaću te ja.
problem je sto ne tumacim ja vec drugi koji to dokazuju ali problem vase nacije je taj sto to ne priznajete isto kao medunarodnu presudu za genocid u Srebrenici.... kao sto vidis problem je u vama a ne u nama sto to i dokazujete svaki dan
KAKO JE SKUPA VECERA KOJU STE KUSALI...I KOJOM STE PRODALI SVOJ ROD I VERU! SAD LUTATE OD TYRAKA,MUSLIMANA,BOSNJAKA,BOSANACA.BOSNOHERCEGOVACA! SVE NAKARADNO SA VAMA!
to bi vi trebali se pitati jer 500 godina turske .j.e.b.a.c.i.n.e.nije malo :-]
pa sta si ti mujo...tyrcin!?...ako si tyrcin onda vrati ti reci iz persijskog,grckog,arapskog! a ako si muja,...kao muja domaci muhamedanac,otpad okolnih naroda.to jest srba i hrvata! ti sa steccicma vala bas nista nemas! na njima sahranjivani,gorcini,lazari,vukasini,radanai,ratka,pulherije! nije valjda da si srbin poreklom?
Bosančica je autentično i posebno pismo nastalo u Bosni i okolnim krajevima. Do sada najuravnoteženiji prikaz bosančice je dao paleograf Vladimir Mošin.Šireći se od 10. vijeka sa istoka, iz Bugarske, val ćirilice zahvatio je i dio bosanskog područja, gdje se razvio u poseban oblik i posebnu varijantu ćirilice sa primjesima glagoljice i latinice. To pismo ima svoj osobiti duktus, odbacuje stsl. slova, a uvodi nove znakove za svoj jezik, te sa oblikom i pravopisom RAZLIKUJE od bugarske i srpske ćirilice.Mnogi spomenici pisani u Bosni, rukopisni i ostali, uništavani su u višestoljetnom procjepu između neprijateljskih crkava, Istoka i Zapada, mađarske invazije, posle osmanlijskog prisustva u Bosni. Samo jedan fragment knjige iz vremena bosanske samostalnosti čuvan je do donašnjeg agresorskog rata u Bosni od prvih komšija, to je Čajničko jevanđelje. Ostalo je rasuto po svijetu, i svojatano kako je kome odgovaralo. Zato se smatralo da nema bosanskih rukopisa
Dobri bosnjani se prevrcu ispod kamova.
Natpis na stećku: Do not feed vlachovia trolls
Prisvoji vlahadija i stećke ccc .... Ali moramo shvatiti komplex robovlasnicke \"nacije\" Serva
pretorian@ti sammo sa namjerom da uvrijedis ili barem pokusajes..cuj stecci pripadali srbima...tada ,tebi za informaciju nisu nacije ni postojale a narocito vi ganci sa karpata jos se niste pokrenuli bili...jezik mi imamo, naciju takodje a jesmo li sta ukrali upitaj vuka koji je 20 000 rijeci turskih uvrstio u srpski jezik...i jos nesto ....bez obzira na vasu mrznju i svo zlo sto ste prema nama namjenili u proslosti mi ipak prezivismo svaki dan smo na vasu zalost jaci u svakome pogledu ...tako za jedno vrijeme ovde opet vas nece biti a mi vise nikada necemo napraviti gresku pa vam omoguciti silazak sa planina u gradove..jednom se zahebali i nikada vise...kakav ste vi narod da se prijetiti od gavrila preko draze do karadzica slobe i sve one bratije ...nama nasa.. vama vase...IKONE VAM VASE:)))RUZNIJE SKRABOTINE JOS NISU NASKRABALI..
PA sigurno više nego vi poturceni! Ipak to pripada Srpskom narodu na ovim prostorima pre poturcivanja! A to je vas problem sto vi nemate ni naciju ni jezik pa bi sta god stigne uk.rali da bi sl.agali da ste nacija. Vi ste poturice koji pricaju Srpskim jezikom!