Skup SDA kod Živinica
0

Asim Aljić: Rudnik Đurđevik" i "Dubrave mogu biti jedna firma

Klix.ba
"Nakon dvanaest godina lošeg rukovođenja Općinom Živinice, stalnog poniranja preduzeća i standarda građana, došlo je vrijeme za promjene", poručio je Asim Aljić, kandidat Stranke demokratske akcije za načelnika ove općine na predizbornom skupu u Svojatu kod Živinica.

Aljić je obećao da će od sadašnjeg Bosanskog kulturnog centra, Sportske dvorane "Živinice" i Radio-televizije "Živinice" formirati jedno javno preduzeće, te da će, bude li izabran za načelnika, od Rudnika mrkog uglja "Đurđevik" i Površinskog kopa "Dubrave" napraviti jedno privredno društvo.

"Okončat će se i neodgovorno ponašanje dosadašnje vlasti prema Fabrici namještaja 'Konjuh' d.d. Živinice", naglasio je Aljić podsjećajući da je na području općine registrirano 13.659 nezaposlenih.

Generalni sekretar SDA Amir Zukić podsjetio je prisutne na loše rukovođenje u većini bosanskohercegovačkih općina, a Sanjin Halimović, potpredsjednik SDA, poručio je da SDA kandidat za načelnika Općine i kandidati za Općinsko vijeće nude kvalitet i sistematičan rad.