Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
0

Argeta Night sa Pink Panther Bandom

Sarajevo-x.com
Coca-Cola Sarajevo Holiday Market (Foto: Vanja Čerimagić)
Coca-Cola Sarajevo Holiday Market koji će na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović biti postavljen do 15. januara 2012. godine, nastavlja se mnoštvom zabavnih aktivnosti i sadržaja i u četvrtak, 29. decembra.

Prednovogodišnje raspoloženje već je u zraku pa brojni posjetitelji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa užurbano kupuju poklone za Novu godinu. Jedan od štandova koji je ovih dana bio preplavljen posjetiteljima je štand Plantaže 13. jul, poznate crnogorske kompanije koja se bavi proizvodnjom i distribucijom vina i lozovih rakija.

Kompanija Plantaže 13. jul posjeduje najveći vinograd u jednom kompleksu u Evropi, koji se prostire na preko 2310 hektara, sa više od 11 miliona čokota. Najveći je proizvođač vinskog i stonog grožđa u Crnoj Gori i okruženju, sa godišnjom proizvodnjom vinskog grožđa od oko 22 miliona kilograma te oko 17 miliona flaša vina. Tržišni su lider na Balkanu, a svoje proizvode izvoze u više od 30 država.

Njihova ponuda na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu uključuje crno i bijelo vino, među kojima su poznate marke Vranac, Vranac Pro Corde, Chardonnay, Krstač... Posjetitelji mogu kupiti i poklon-pakete koji uključuju flašu vina i dvije vinske čaše. Štand Plantaža 13. jul, kao i štandove drugih izlagača, svi zainteresovani mogu posjetiti svakog dana od 10 do 22 sata.

Dječije aktivnosti nastavljaju se i danas, u četvrtak 29. decembra, u ASA Čarobnom svijetu. Danas će djeca uzrasta od 4 do 12 godina učiti engleski jezik, gledati crtane filmove, slagati puzle, družiti se s Pingvinom... Tu su, naravno, i igrice ASA Super vozač i PrvoKLASni Wii turnir u tenisu, bojenje Patka Juniora te pravljenje novogodišnjih ukrasa.

Sva djeca koja još nisu posjetila Djeda Mraza mogu to učiniti od 16 do 20 sati u njegovoj prekrasnoj Coca-Cola kućici. U Souvenir Shopu Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa roditelji mogu kupiti i paketiće za djecu, koje potom Djeda Mraz može uručiti djeci uz fotografiranje.

Večer romske muzike obradovala je sinoć sve prisutne u Sarajevsko Pivo Holiday Pubu koji je bio pun posjetitelja željnih da čuju prekrasne romske melodije. U opuštenoj i toploj atmosferi, svi prisutni su uživali u najljepšim romskim pjesmama do iza ponoći. A večeras, u četvrtak 29. decembra, u Sarajevsko pivo Holiday Pubu održat će se Argeta Night sa Pink Panther Bandom, koji će izvesti obrade najpoznatijih muzičkih hitova.

Novina u Sarajevsko pivo Holiday Pubu jeste i to da svi posjetitelji mogu tražiti i muzičku želju – papir sa nazivom izvođača i pjesme mogu ubaciti u Kutiju muzičkih želja, a sve želje će biti ispunjene u najskorijem roku.

Podsjećamo da je u okviru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa organizirana i vanredna autobuska linija Sarajevo – Jahorina, koja će voziti do završetka trajanja Marketa. Autobuska linija je organizirana u saradnji sa Insider City Toursom i Hotelom Termag, a cijena karte u jednom pravcu je 5 KM. Vanrednu autobusku liniju Sarajevo – Jahorina omogućio je USAID-Sida FIRMA projekt.

Informacije o sadržajima i aktivnostima Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa možete pratiti na oficijelnoj web-stranici - www.sahm.ba, a naravno, tu je i Facebook stranica Sarajevo Holiday Market.