Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Onaj ko uništava geodeziju uništava i BiH, to je i malom djetetu jasno jer isto važi za svaku suverenu zemlju pa i za nas. Kako reče prethodnik geodezija je uništena pa nema ko da izvrši stručan popis. Sad se Dodik kaobajagi \"ljuti\", a ustvari je sve igra u kojoj OHR završava posao za njega, baš kao što je masonerijska EU odrađivala i za Karadžića. Popis državne imovine je nemoguće napraviti ad hoc za par mjeseci, npr. Austrougarskoj su za to trebale godine, dok SRBiH popis nije završila ni za 40 godina uz svu tehnologiju i kadrove kojih nije manjkalo. Svaki radnik katastra i gruntovnice koji preda podatke u ruke OHR-a obični je saradnik okupatora. Jer šta god da im predaju, OHR će to prikazati da je jako male vrijednosti, tj. lažiraće podatke i time minimizirati Dodikove otvorene aspiracije za državnom teritorijom. Ovdje imovina neće biti šume i građevine, već sama teritorija koja ih sadrži. Predlažem da se predaju nebitni papiri s nepostojećim pravima npr. salvete i rolne tariguza.
Nije jasno kako će to ova ekipa uraditi.Oćito da će narediti radnicima gruntovnica i katastara da pretražuju po knjigama državnu imovinu.Međutim nisu svjesni da se u gruntovnicama nije vodila evidencija o vlasništvima na zgradama,te da su knjige totalno neažurne.Čak mislim da 30% zgrada u državnom vlasništvu nije uopšte snimljeno niti evidentirano, a i one koje su evidentirane upisivane su na kojekakve saveze, udruženja,partije itd...Vojska je imala svoj poseban katastar.Novi zakon o katastru nekretnina iz 1984 godine je to odlično riješio ali zbog kojekakvih ličnih, stranačkih, vjerskih i drugih razloga zakonom o zemljišnim knjigama 2005 godine je stavljen van snage.Čak se i jedina institucija JP.Geodetski zavod BIH koja se bavila pitanjem katastra i geodezije već godinama uništava, katastarski elaborati i planovi se raznose širom države i van nje a zgrada u kojoj se nalazi zavod kojem ni nakon 17 godina nije riješen status se otima od strane onih koji se kao bore za BIH.