Banja Luka
0

Andan nakon ljekarske intervencije nastavio štrajk glađu

FENA
Dragomir Andan (Foto: Fotoservis)
Dragomir Andan (Foto: Fotoservis)
Bivši direktor policije Republike Srpske Dragomir Andan, nakon što je rano jutros usljed pogoršanja zdravstvenog stanja prevezen u Hitnu pomoć, vratio se pred Ured visokog predstavnika u BiH u Banjoj Luci i nastavio štrajk glađu.

On je poručio da neće odustati dok se neko iz OHR-a zvanično “ne obrati i obrazloži zbog čega se našao na listi obespravljenih”.

Načelnica Hitne službe u Banja Luci Nada Banjac potvrdila je da je Andan pregledan u ovoj službi i da mu je ukazana potrebna pomoć.

“Zbog malaksalosti, psihofizičke iscpljenosti, bolova u grudnom košu, stomaku i mišićima mi smo mu dali određenu terapiju”, kazala je dr. Banjac.

Andana je nekadašnji visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak smijenio 10. jula 2007. na zahtjev bivše glavne haške tužiteljice Carle del Ponte s mjesta zamjenika načelnika Uprave za obuku MUPRS-a s obrazloženjem da je dio mreže podrške nekadašnjem predsjedniku RS-a Radovanu Karadžiću.

Smijenjen je, obrazloženo je tada, da bi bio spriječen "da koristi svoj položaj i nastavi djelovati kao član mreže podrške ratnim zločincima".

Štrajk glađu započeo je 30.augusta.