Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovo je bakirova i dodikova predizborna igra a vi budale bi vec ratovali
++
Referendum se ne jede. -Esad Bajtal. Bravo.
Hoceli iko da mi kaze dali je istina da se cerka od Bakira Izmetbegovica kara sa srbinom....unaprijed zahvalan ...
Opet Čović zajebao Dodika.
i dodik i bake na dobitku.
Referendum je reakcija na samovolju babinog malog teroriste i njegove zelje da majorizuje Srbe kao sto je Hrvate vec ucinio nebitnima. RS ne zeli biti dio ISILa, kamenovanje zena i sex sa kozama. Izvini Baki!
cik je samo postupio u skladu sa ustavom, pusite ga djikani
Sve uredno i po Dejtonu i zakonu sa državnog nivoa. Sud BiH presudio da je dan entiteta RS protuustavan, odluka još nije sprovedena. Dodik želi raspisati protuustavan referendum i kako zakon o referendumu nalaže traži podatke od CIK-a. CIK vođen presudom Ustavnog suda BiH naravno odbija da izda dokumentaciju prema zahtjevu koji je protuustavan. I šta ovdje nije jasno? CIK je naravno postupio sasvim ispravno.
Na osnovu nervoznih izjava političkih predstavnika iz Entiteta RS ja vidim samo nervozne ublehaše koji lažima i dalje obmanjuju širu javnost. Ako referendum bude održan i niko ne reaguje na način kako se reaguje onda to pravno otvara vrata za pravnu polemiku za svaki budući referendum koji neko želi da sprovede kako na prostoru Entiteta RS tako i na prostoru FBiH. Samo se o tome radi ovdje.
Ako sud i država sada prihvate protuustavni i antidejtonski referendum onda su Konstitutivnim narodima dali pravo da raspišu referendum na užem dijelu države i traže ocjepljenje kada im je to volja. Ko se ne razumije u zakon i kako to funkcioniše naravno baljezga priče o kojekakvim mržnjama na nacionalnom nivou. Srbi su uvijek imali fantastične pravnike koji znaju kako treba igrati pravnu igru na duže staze i gledati u budućnost a to je ovdje slučaj.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Hajde Srbi obucite cizme vise pa da se zavrsi
Pa obzirom da mazlum BAkir potpuno kasno tražio PRIVREMENU MJERU, CIK je mogao postupiti po zakonu, da su zahtjevi iz privremene mjere usvojeni odlukom UStavnog suda ili je to Ustavni sud BiH naložio CIKu do donošenje odluke ! ALI NIJE ! BAkir nije sposoban da obavlja dužnost predsjednika BiH kraj dva prevejana lica-kriminalca Ivanića i Čovića. Treba ga smijeniti ODMAH ili neka podnese opstavku radi nesposobnosti.
Pa obzirom da mazlum BAkir potpuno kasno tražio PRIVREMENU MJERU, CIK je mogao postupiti po zakonu, da su zahtjevi iz privremene mjere usvojeni odlukom UStavnog suda ili je to Ustavni sud BiH naložio CIKu do donošenje odluke ! ALI NIJE ! BAkir nije sposoban da obavlja dužnost predsjednika BiH kraj dva prevejana lica-kriminalca Ivanića i Čovića. Treba ga smijeniti ODMAH ili neka podnese opstavku radi nesposobnosti.
@katoni Pa ne bih uopštavao, mada nisam ničim to ni porekao. NArodu je dosta muke i bez toga, bilo je ljudi koji su žrtvovali svoju djecu za Bosnu ko da su pilići, jedno za drugim, i bolje mi je da šutim, kada sad ti očevi i majke vide ALijinog maloumnog sina BAkira kako se šepuri, a za vrijeme rata bio ko krtcia u Trezoru ! I to ne bi dovoljno nego mu mu ona žena zagrebačka kurva istjeruje akademike iz bolnice ! Ali ne akademike hrvatske akademije iz Mostara nego AN Francuske !
Eh, da je moj predsjednik ziv. Mislim da bi u ovoj situaciji raspisao prijevremene izbore, i tako na nivou drzave raspisao referendum o pomenutom pitanju, izvolite! Ali ocigledno je u ovom slucaju plod podaleko pao od mudrog stabla ...
Tvoj presjednik je nas i doveo do ovakve situacije
fuj dodo fuj keru ne referendum fujfuj Ma ne slusa ker nikoga
POD HITNO SAVEZ ZA PROMJENE ZAMIJENITI DODIKOM!
Balijski analitičari, mislite...
kako su srbi snkronizirani, takolik da se stjece utisak da su u pravu...onih troje jadnika koji su bili protiv su MORALI tako glasati jer da nisu letjeli bi sa fcija...bas me zanima da se kojim slucajem naslo dvoje da podrzi odluku sta i kako bi bilo i kako bi ti isti glasali...