Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
molim drag and svemocnog Alaha do pomogne Amy da sto pre ozdravi.
Sjecate li se djevojcice koja je umrla u decembru prosle godine zato sto joj majka nije imala od cega kupiti lijek? Majke koja je vec izgubila muza i jedno dijete i sad je ostala i bez nje? Lijek nije na esencijalnoj listi u Federaciji ali u RS-u jeste. Kakav cinizam...jednog bosanskog dijeteta nema zbog licnih interesa farmaceutskih kompanija i vlade a drugoj zeni SAMO zato sto NIJE drzavljanka BiH je pruzeno sve. i neka je, ali ne iz ovih razloga. svaki dan se sve vise stidim svoje zemlje. i svih nas sto ne cinimo nista...
Nisam zlurad, ali je vrlo indikativno da su ze za slanje Amy Friedman Hadrovic, koja je moja zemljakinja iz Chicaga, veoma angazovali cak i Besim Mehmedovic, Sven Alkalaj i Zeljko Komsic, a Vlada kantona Sarajevo je obezbjedila sredstva za transport povrijedjene koju prati LIJECNICKA EKIPA. Vrlo galantno i efikasno, kao da je rijec o Svajcarskoj, a ne o Bosni i Hercegovini - najsiromasnijoj zemlji u Evropi. E, kad bi se ovako efikasno i galantno rjesavali problemi invalida i boraca, penzionera i radnika, starih i OSTALIH TESKO BOLESNIH..., gdje bi nam bio kraj. Gospodji Amy zelim brzo ozdravljenje.
Dobro je pa se dogodi da mogu nekome da pomognu!,i kritika sad nije umjesna.Drugo ovo nije bolest koja je napala dijete ili covjeka,jer kod nas ima mnogo bolesnih ,a nas drzavni isocijalni sistem je slab.Jos nesto ...za ove nekolike nesrece i stradanja u gradu bi troskove trebali snositi Rusi i Ukrainci ili oni nasi ministri koji nisu uspjeli obezbjediti nikakvu rezervu gasa za ovakve slucajeva.
potez za pohvalu u svakom slucaju, ali se djelimicno i slazem sa prvim komentarima... mislim da bi vlada trebala dio budzeta izdvajati bas na ljude kojima je potrebno lijecenje u drugim drzavama, jer nam ne mogu omoguviti ovde da se adekvatno lijecimo... ali anravno da se te npare ne dijele po vec poznatom sistemu - stela....
Kako samo mozete pomisliti da pricate nesto negativno u kontekstu poteza koji je vlada uradila? Svaka im cast sto su bar jednom reagovali na vrijeme i sto pokusavaju spasiti majku troje djece.
Upravo si mi misli procitao u napisao upravo ono sto sam ja mislio napisati. Bravo politicari... Neko rece neki dan... Dug zivot i tesku bolest im zeli hahah
fakat..svaka cast..
Mozda je ruzno sto cu ovo reci, ali kako to da Vlada KS tako brzo reaguje i daje sredstva za lijecenje nekih ljudi?? a tolika djeca boluju, cesto se ne prikupi dovoljan iznos sredstava i niko nista... Gospodji Hadrovic zelim brzo ozdravljenje i zbog nje i zbog njene porodice, ali ta nasa Vlada bi se trebala zapitati zasto joj nisu svi gradjani jednako vazni i zbog cega su to neki vazniji od drugih..