BiH
0

Ambasadorica Bodonyi: Međunarodna zajednica čeka rješenje za Mostar

FENA
Claire Bodonyi (Foto: FENA)
Claire Bodonyi (Foto: FENA)
Francuska ambasadorica u BiH Claire Bodonyi izjavila je u petak u Mostaru kako evropska i međunarodna zajednica čekaju rješenja za grad Mostar te da je nezamislivo kako građani Mostar na predstojećim lokalnim izborima nemaju priliku izabrati svoje predstavnike u vlasti.

"Mostar je grad koji se sada nalazi u jednoj kompliciranoj i blokiranoj situaciji (...). Uskoro će se održavati lokalni izbori u BiH i nezamislivo je kako treći put zaredom stanovnici Mostara nemaju priliku izabrati svoga predstavnika", naglasila je Bodonyi.

Ambasadorica koja boravi u dvodnevnom posjetu Mostaru kazala je u izjavi za medije kako je njeno prisustvo ovdje i znak političkog prisustva Francuske u tom gradu.

"Razgovori i pregovori su u toku, a francuska ambasada i evropska zajednica te općenito međunarodna zajednica čekaju rješenje za Mostar“, ustvrdila je.

Francuska ambasadorica zahvalila je građanima Mostara koji su nakon terorističkih napada u Francuskoj osvijetlili Stari most bojama francuske zastave.

"Ta je slika obišla cijelu zemlju i mi smo bili iznimno dirnuti znakom podrške koju ste nam poslali", zaključila je Bodonyi.