Značajan praznik
151

Ambasade čestitale Dan nezavisnosti: Bosna i Hercegovina je čudesna zemlja

B. R.
Danas se obilježava Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine (Foto: I. Š./Klix.ba)
Danas se obilježava Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine (Foto: I. Š./Klix.ba)
Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine su čestitale ambasade nekoliko zemalja, među kojima je i ona Sjedinjenih Američkih Država, a nije izostala ni čestitka šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini koji je podsjetio na njene prirodne ljepote.

U Ambasadi SAD-a su još jednom istakli da podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

"Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine! Ostajemo posvećeni čvrstom partnerstvu i prijateljstvu s Bosnom i Hercegovinom i njenim građanima, pružanju podrške njenom suverenitetu i teritorijalnom integritetu, te se radujemo jačanju odnosa naših dviju država u godinama koje dolaze", poručili su.

Britanski ambasador Matthew Field je na Twitteru objavio fotografiju nacrtane zastave Bosne i Hercegovine uz poruku: "Sretan Dan nezavisnosti".
Na spomenutoj društvenoj mreži čestitku je objavila i Ambasada Italije. Jedan od najznačajnijih praznika čestitali su na našem i italijanskom jeziku.
Čestitku je uputila je i Ambasada Turske.

"Iskrenim željama obilježavamo 29. godišnjicu nezavisnosti prijateljske i bratske Bosne i Hercegovine. Sretan Dan nezavisnosti", istakli su.

Oglasio se i šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovini Johann Sattler.

"Bosna i Hercegovina je čudesna zemlja. Ove godine radimo zajedno da bismo je učinili funkcionalnijom. Želim građanima sve najbolje i sretan Dan nezavisnosti iz prelijepih Umoljana", poručio je Sattler.

Čestitke su u međuvremenu uputili brojni domaći zvaničnici i institucije.