BiH
0

"Aluminij" d.d. Mostar donirao sezonsko voće socijalnim ustanovama

FENA
U vrtu Aluminija d.d. Mostar danas je upriličena tradicionalna podjela sezonskog voća s plantaža i vinograda tog poduzeća socijalnim i javnim ustanovama, kao i humanitarnim udrugama Grada Mostara i Hercegovine.

Po riječima voditelja zajedničkih poslova i vrtova Aluminija Jure Sušca, riječ je o jednoj humanoj gesti kojom se želi simbolično pomoći, ali i podsjetiti druge tvrtke na humanitarne aktivnosti i potrebu skrbi za socijalno ugrožene.

"Svake godine već tradicionalno dodjeljujemo grožđe socijalnim i javnim ustanovama. Međutim, ove godine smo po prvi put imali i plodove jabuka s naših plantaža, tako da su uz grožđe podijeljene i jabuke", kazao je Sušac.

U izjavi za novinare ravnateljica ustanove Dječji vrtić Mostar Danijela Kegelj istaknula je kako se svake godine Aluminij sjeti korisnika različitih ustanova i svojom humanom gestom ukaže na to kako korisnici tih ustanova nisu zaboravljeni.

Sezonsko voće podijeljeno je korisnicima 15 ustanova kao što je Pučka kuhinja, Javna kuhinja, Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama, Ustanova dječji vrtić i dr.