Omladinski program BHR1
1

"Alter Art" i Ivana Brdar u današnjem "Oscilatoru"

Sarajevo-x.com
Omladinski program BH radija 1, nakon prošlosedmične proslave 100. izdanja emisije, danas se vraća standardnom formatu.

"Infopol" donosi aktuelne i korisne informacije za aktivne omladince/omladinke, priča o novostima i interesantnim aktivnostima sa nekoliko bh. fakulteta, nudi vam informacije o stipendijama, kursevima i razmjenama.

Magazin "Čuj BiH!" mjesto je na kojem imate priliku čuti šta su sve spremili kolege/kolegice iz različitih krajeva naše zemlje. Gdje su bili, šta su i s kim sve pričali, šta najavljuju, VOP Vijesti, dobru muziku - sve to možete čuti u terminu od 15.15 do 17 sati.

Nakon "Dnevnika BHR1" slijedi novo izdanje emisije "Kost u grlu". Gosti ovosedmičnog aktuelnog intervjua su dvoje tuzlanskih psihijatara, koji se u svom poslu često susreću s mladim ljudima čije je ponašanje problematično na ovaj ili onaj način. Razne forme devijacija u tom smislu su problem kako tih ljudi individualno, tako i društva generalno. O uzrocima, posljedicama, o tome šta i kako činiti, šta se već čini - Nedim Begić je razgovarao sa prof.dr. Alijom Sutovićem i doc.dr. Esminom Avdibegović.

Filmski žurnal OP-a "Cinema Express" danas donosi i kritiku aktuelne horror-komedije Zombieland. U "Magnovenjima" slušamo priču "Sanjala sam sve je crno", a iza 19 sati slijedi i set muzičkih emisija, standardnim redom: "BH Demo Liga" (od 19.05 do 20 sati), "Anatomija zvuka" je na programu narednih sat vremena, a od 21.03 do 22 sata DJ Djoha vam prezentira uzbudljive nove uratke raznih majstora sa svjetske muzičke scene.

Ponoć možete dočekati uz noćni program - OP raciju, kroz koju vas večeras vode Danica i Ademir, i to od 22.15 sati.

Nakon ponoći je "Oscilator", koji večeras traje cijeli sat, a iza toga podsjećanje na postojanje i rad travničkog udruženja "Alter Art", kroz razgovor s njihovim izvršnim direktorom Darkom Saračevićem, kroz muziku nekih od bendova koji su nastali pod okriljem "Alter Arta", te mini-intervju s Ivanom, pjevačicom jednog od tih bendova, grupe "Killing Jazz Hardcore Baby". Darka i Ivanu snimao je Robert Jandrić u Mostaru, gdje su nedavno KJHCB nastupali u sali OKC Abrašević.

OP možete slušati na frekvencijama BH radija 1, satelitu ili putem interneta mms://media.bih.net.ba/bhradio1.