Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jel i iz sektora prevoza RS-a Dodik dobija novce za finansiranje svojih privatnih party-ja? Koliko vidim ovdje nije pitanje drzave nego pitanje novca.
Drago Milorade, Za izdavanje licenci na drzavnom nivou, potrebno je: - dokazi da prevoznik uredno izmiruje poreze i doprinose, - za svakog vozaca c/o diplome o zavrsenoj skoli za vozaca, - registracija firme, - kapital firme mora odgovarati broju vozila (sto je po mom misljenju trebalo biti mnogo vise nego sto se zahtjeva), - certifikati o zavrsenom IRU ispitu i jos par dokumenata. Najveci problem od svega navedenog predstavljaju dokazi o placanju obaveza prema drzavi (citaj entitetu jer se samo PDV placa na nivou drzave). Ovo je dokaz da rukovodstvo RS-a ne zeli da ima redovne prihode u svojim fondovima, sto znaci da Dodik podrzava da se u fondu PIO RS-a ne puni fond od 2 miliona KM mjesecno, 2 miliona u fond zdravstva RS-a. E svaka ti cast \"druze\" Milorade!!!!!!!!!
E Boze sacuvaj kada bosnjak uzme da komentarise, tz, tz, tz... Kaze mujaga Miki kako je Gospodin Dodik doveo Rudu Vidovica na poziciju ministra transporta. A Vidovic izabran iz redova HDZ-a. Ali valjda je za mujagu mikija Srbin svako ko nije musliman u Bosni...nije ni cudo sto ni Albaniji niste ravni.
dodig je u pravu .. ali u bosni je sve politka
Dodik ministra kojeg je on postavio sada kritikuje da kao ne radi dobro i da treba da prepusti nadleznost entitetima. Jel moglo ofirnije. Mozda je pravilnik i los, al kad ga ovako pokusavaju oboriti ja sam za njega.
Sve se igre igraju na sijeveru Republike,a uTB ko da nas nema.Jel to kazna ili nešto drugo? Da mladu ciganku pitamo?
Mile nastavio po starom :):):) za svoj narod radi odlicno dok Suljo slavodobno izjavljuje da je pobjedio IZ i daje izjave koje produbljuju podjelu i onako razjedinjenih Bosnjaka ...
Još jedan kopiran i organizovan scenarij na rušenju institucija BIH.Nešto veoma slično se desilo sa Centrotransom-Foča kada je Milošević organizirao i finansirao štrajk sa kolovođom pokojnim Perom Elezom.Tada su plate za Centrotrans stizale direktno svježe sa Topčidera. I ove prevoznike oćito neko finansira jer u suprotnom nebi sami sebi pravili štetu.
bas ce se traktorista iz laktasa zabrinuti ako BiH sve sa PC-om ekonomski krahira zbog ovoga. Njegovo je samo da se prebaci Do Dedinja Ili Kipra. Sad znam sta mu prezime znaci!
Ovo su dokazi da laktasenko sa svojom politikom samom sebi stvara problem,molit će on vozače koje je nahuškao na ulicu da se vrate na posao,svaki dan se gube milioni,prijete blokadom cijele Države,ma to neće proći 100%,neki će bili blokirani u sudu BiH.Ima mile države pa nek je i 20 deka. Okreni se mile uspostavi Vlade BiH a ne opstrukcijama. PS.Šoferi samo vi polijepite slike svoga vođe na kamione ha ha ha ovo me podjeća na diktaturu u sjevernoj Koreji gdje su slike vođe obavezne,izgleda da je to počelo i u manjem BH blentite.tu.
U ondašnjoj državi je bio cijenovnik za prevoz,koji se je usklađivao sa svakom poskupljenjem derivata,zakonom bio određen rok plaćanja,i sve je bilo ok.Ko danas formira cijenu...onaj što viče da mu se isplati,dok ne krepa ko ciganski konj,i onda shvati,da prevoz nije matematika za 1 i 2 razred osnovne škole.Svi dovezu iz inostranstva kamione na Michelinu i nikad više ne mogu zaradit nego za Tigar...toliko o prevoznicima koji (ne)znaju svoj posao.Amortizacija je za njih špansko selo...
Ovo je test za vracanje nadleznosti sa drzave BiH na entitete. Dodik ih izveo na cestu da pokaze kako je drzva BiH neodrziva, vjerovatno im placa vise sto stoje nego sto bi zaradili da voze. Samo nepismen ne razumije Dodikovu ujdurmu.
Sada će naš Dodo lepo prodati Elektroprivredu PC-a pa će svim srbskim prevoznicima kupiti nove kamiončiće i prblem rešen.
Ni pod koju cijenu ne treba vratiti nadležnost izdavanja licenci u entitetska ministarstva. Ne daj se Rudo. Gdje su miševi sada iz SDA i SDP-a da podrže državu. Pravilnik je dobar i prvi put su licence dodjeljene kako treba i po propisima. Čuo sam da ove prodane duše iz centrotransa hoće da podrže RS i Dodika i oni protestuju, nazovi hadžija Čengić.
Potpisujem,Mile ih je izveo na cestu,dao da se njegove slike lijepe po kamionima kao pravi dikta.tor a sad kada je vrag odnio šalu sad su mu drugi krivi.Reci ljudima neka idu kućama i da o ovom\"problemu\"može samo raspravljati novo Vijeće ministra,koje ON najviše usporava. Odje.bi mile u troskocima