Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E eto uvozićemo struju kao da nam industrija radi punom parom.Ma koji je to toliki potrošać(osim GRAS-a-ha ha i Aluminija) pa da nam nestane struje.Nigdje ništa ne radi.
SRAMOTA! rasprodaju drzavne resurse kao da su im babovina, ovo o \"domacem vlasnistvu i zaposljavanju\" je ubleha. daju hiljade koncesija strancima za izgradnju hidrocentrala na nasim rijekama, a strategija razvoja energetike na drzavnom nivou vec godinama ne moze da se sastavi. HECO I KOMPANIJA SU ZLO ZA BOSNU I HERCEGOVINU! neka nam Bog pomogne protiv energetskih lobija, a realno sanse su nam male. ova drzava ce propasti rasprodajuci svoje bogatstvo :(
citat : \'\'Mujezinović je obećao da se neće uraditi ništa što bi moglo donijeti više štete nego koristi.\'\' A gdje je ta studija isplativosti i izvedivosti? ili on ovo odokativno ...iz sesira odvalio? Ima li iko pismen u avionu?
a vlade i vladara...i govana. Cim ovoliko inzistiraju na necemu (gradnji novih elektrana) jasno je o cemu se radi - kradji i licnom interesu. U konjicu ce da je izgrade ali preko mrtvih, jer im niko nece pustit. Glave im treba stuc pogan odvratna
Heco Heco, samo dodji u Ustikolinu da te lincujemo! U Ustikolini i na citavom Gorazdanskom Kantonu neces je praviti, dosta je unistavanja okoline samo zbog licnih interesa. J.ebe se Mujezinovicu i Heci za radna mjesta koja bi nastala gradnjom,njima je stalo do prodaje koncesija u kojima imaju i oni tal . J.ebem vas u usta lopovska !!!!!!!!!!!!!!
Pa sto \"uceni\" ne dignete glas protiv prljavih rijeka? Sto ne dignete glas kad Dodik kaze da ce praviti HE u gornjem toku Neretve i Drine? Strasno se brinete za domace rijeke. I btw, moja profesija i jeste da iskoristim domace resurse na nacin koji ce biti najbolji za sve u BIH
Muslim/hrvatska PEHderacije do te 2018g nece ni postojati.To je ono sto je 100% sigurno a sve ostala muslijska prdokalcenja o struji pisi i guzicu brisi SRBSKA 4 EVER
Ma jok, kakva gradnja elektrana. Samo vi svako malo podižite cijene, sjedite i ne radite ništa. Mater vam lopovsku!
Mnogo \"pametnih\" ovdje procitah u komentarima... Samo da odgovorim doticnom \"LAFO EKO\"... Majmune ima nas koji smo uceni da pricamo o ovim stvarima i da se bavimo njima, a ti ak ouopce imas svoju profesiju bavi se njome... Jel imalo jasnije??? A Velike brane kakve gospoda planira da pravi nigdje nisu dio ispravnih rjesenja osim kod nas u BiH... Ali hajde da budemo realni sta je to kod nas normalno???
Solar ENERGY - Solarna Ernegija je buducnost i realitet 21. vijeka: Na svakom krovu ima da se vide Solarni kolektori (za struju i za grijanje i vodu), Cumur mora da se zabrani inace se pogusismo u ovom nasem Seheru, Umjesto ruskog gasa bosanske sume u velikom stilu ima da nas griju (CO2 neutralnost), Elektricna Auta za gradske upotrebe, to je vizija za buducnost.... Kakve Elektrane (Mada one i nisu bas tako lose).... Solar Bosnia Forever
Slazem se sa @glava. Politicari su olos, ali budimo realni, ovo je nasa sansa. Uglja imamo, rijeka imamo, to treba iskoristiti. To nam je rijetka sansa da nesto izvozimo i da zaradimo. I slazem se da to sto zaradimo, treba iskoristiti u obrazovanje. Treba malo misliti i na buducnost.
Tendencija povecanja proizvodnje elektricne energije u Evropi, pa i u svijetu, je više nego primjetna. Sasvim je logicno da se i mi moramo ukrcati na taj voz. Medutim, glavni problem ovdje predstavlja izbjegavanje izgradnje obnovljivih izvora električne energije (prije svega malih HE), jer je to put koji vodi ka proizvodnji zelene i jeftine energije. BiH ima dovoljno hidro potencijala za zadovoljavanje svojih potreba električnom energijom, ali gospodi na slici te investicije nisu interesantne. Vjerovatno iz razloga što se radi o znatno manjim nočanim tokovima u odnosu na TE....... :).
ovo je dobra najava...ne bih da ulazim o dobronamjernosti politicara i njihovim interesima, a u jednu ruku pa neka i ukradu koji milion to je nista na 10 milijardi samo da se raja zaposli i da objekti budu u nasem vlasnistvu....mislim da se mi moramo fokusirati na energiju. posjedujemo resurse koje treba iskoristiti. drzim do zastite prirode, ali ljudi ekonomija u ovoj zemlji mora proraditi. I jedna vrlo bitna stvar..mislim da se od prihoda sa ove strane treba ulagati u univerzitete i nove tehnologije, da stvorimo strucnjake.
Spasa nam nema. Euforija kao da smo sve vec izgradili. Sa ovom dvojicom tesko.
nije istina kako je sve dosad radile elekrtane sad odjednom potrebno BiH moze da izvozi vodu i struju a vi kao celnici u politici bih uvozili molim vas 2010 pameti a ne nastavljanje vase dzeparske lazih svih vas politicara id une do drine od save do mora;.