BiH
0

Akcija Pravda: Tužilaštvo KS predložilo produženje pritvora za Lončara, Delimustafića i Musića

Piše: I. P.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tužilaštvo KS predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje pritvora od dva mjeseca osumnjičenima Zoranu Lončaru, Mirsadu Delimustafiću i Izetu Musiću, uhapšenima u okviru akcije "Pravda".

Produženje pritvora Lončaru i Delimustafiću predloženo je zbog opasnosni od bjekstva, utjecaja na svjedoke, skrivanja dokaza, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi njihovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Produženje pritvora za Musića predložen je zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, skrivanja dokaza, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi njegov boravak na slobodi mogao uzrokovati uznemirenje javnosti.

Mjere zabrane predložene su za Samiru Skorupan, tj. zabrana napuštanja BiH, zabrana sastajanja sa svjedocima i osumnjičenima te obaveza javljanja nadležnoj policijskoj upravi.

Akcija "Pravda" provedena je u novembru i u okviru nje uhapšeno je 20 osoba koje se sumnjiče za krivična djela organizovani kriminal, a u vezi sa zloupotrebom položaja, povredom zakona sudije, pranjem novca i prevarom.