BiH
2

AIESEC: Novi krug prijava za program Global Citizen

Klix.ba
Nakon završenih aktivnosti sa ciljem regrutacije novih članova, AIESEC ponovo nudi priliku mladim ljudima u Bosni i Hercegovini priliku da postanu građani svijeta.

Global Citizen je program kroz koji bosansko-hercegovački studenti mogu otići u inostranstvo i raditi na društveno-korisnim projektima u nekoj od 124 zemlje i teritorije svijeta u kojima je prisutan AIESEC.

Sam program traje minimalno 6, a maksimalno 12 sedmica, a u tom periodu će oni razviti sebe i svoj liderski potencijal, te ostvariti pozitivan utjecaj na tamošnju lokalnu zajednicu kroz rad na projektima usmjerenim ka riješavanju gorućih problema. Projekti su fokusirani na teme poput edukacije, društvenog poduzetništva, zdravlja, kulture ili okoliša, a jedini uslov za prijavu je da ste student, da se služite engleskim jezikom, te da imate otvorene poglede na svijet. Studentima koji se odluče za ovo iskustvo će biti omogućene sve potrebne informacije i treninzi kao priprema za predstojeći kulturološki šok, pozivno pismo i viza po potrebi, vodiči i lokalni članovi AIESEC-a kao podrška u svakom trenutku te besplatan smještaj. Sve dodatne informacije o samom programu, kao i o procesu prijave, svi zainteresovani mogu pronaći na web stranici www.globalcitizenbh.tk. Prijave traju do 24. novembra.

AIESEC vrši pozitivan utjecaj na društvo kroz iskustva koja razvijaju mlade lidere, sa vizijom da ispuni ljudski potencijal i doprinese miru u svijetu. U Bosni i Hercegovini djeluje već 60 godina.