Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja sam da se zakon postuje pa kako god. Valjda su ljudi koji su pisali zakone malo vise "nacitaniji" od nas na portalima. Ili druga varijanta: haj'mo svi dati prijedlog kako da nazovemo jezik svih naroda u BiH i da ga svi sa zadovoljstvom prihvatimo. Izbjegli bi sva ova naklapanja, a sto mi je najtuznije svi narodi u BiH pricaju i govore ISTIM jezikom, I svi se ama bas lijepo razumijemo. Zar ne mozemo zvati ovaj nas jezik npr. srpskobosanskohrvatski ili hrvatskosrpsobosanski ili bosanskohrvatskosrpski: BHS, SHB,HSB itd. Sta bi falilo ili da izmislimo neki novi naziv i da budemo svi zadovoljni.
ŠTA JE S HERCEGOVAČKIM JEZIKOM?
Kontinuitet entiteta nastalog na genocidu i na kostima da i u miru nastavi genocid ali ovaj put drugim sredstvima. Nije ni cudo sto se gade cijelom regionu bosanski srbi i Srbija.
MUsalimani su narod nastao na genocidu prema Srbima
@Paracelsus Glupa ti je prica zna se sta je bosanski a sta bosnjacki, gurate djecu u torove koje ne zele zapravo citav narod pa da mozete govorit eto imaju oni svoje hocemo mi sad RS, A ustvari ovo je BiH na svakom milimetri teritorija i sto prije taj cetnicizam genocidni izadze iz vase krvi bice svima lakse. Vidis da vas svi mrze Bosanci i Hercegovci, Hrvati , Makedonci, Albanci, Madzari bedeme dizu . Vidis da je svima pun ku*** vas i vaseg maltretiranja i sranja.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Nepostoji srpski jezik nego nasi vlasi govore vlaski...
"Шта фали власима?људи ко и други,међутим потурчити се и служити окупатора је ИЗДАЈА достојна презира у целом свету" nista njima ne fali ali ne spomenuti da su se prodali za sitnis i postali srbi je prilicno licemjerno od takvog jednog "strucnjaka"
druga stvar , ako postoji Bosanski jezik , onda postoji i Hercegovački jezik . zamislite paradoksa u Hercegovini se uči Bosanski jezik . ili u Hercegovini žive Bosanci , zato se i zove Bosna i Hercegovina , hahahhah , pa to je za nadrealiste .
U Ustavu BiH jasno stoji da su službeni jezici u upotrebi bosanski, srpski i hrvatski. Šta sada izmišljamo toplu vodu?
onda ćeš sigurno lako da nađeš i postaviš mi taj citat iz Ustava , NE PIŠE SVE VAS LAŽU
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
vidim smoči ovu riječ ENTITET vjerovatno ne zna šta znači : entitet : ono što jest, što je posebno u stvarnosti ili u svijesti, što tvori vlastitu, odijeljenu cjelinu; bit, biće, jezgra misli.
Bog, Bosna i Bosanci... Zivjela RBIH i bosanski jezik!
Pa imate strazbur, sta razglabate ovdje to, jednom posaljite aplikaciju pa nek decko iz laktasa skonta da nemoze on odredjivati kojim jezikom neko govori
U Ustavu BiH jasno stoji da su službeni jezici u upotrebi bosanski, srpski i hrvatski. Šta sada izmišljamo toplu vodu?
znam, jasno mi je to, ali nekima izgleda nije