Novi gaf
1k

Abdulah Skaka Stjepana Mesića pomiješao sa Stjepanom Kljujićem

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka napravio je gaf gostujući na Hayat televiziji gdje je govoreći o nagradi Počasni građanin Sarajeva bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića zamijenio sa bivšim članom Predsjedništva BiH Stjepanom Kljujićem.

"O dodjeli Šestoaprilske nagrade odlučivat ćemo na posebnoj sjednici koja će biti održana polovinom marta. Mi smo govorili o nagradi 'Počasni građanin Sarajeva' i to je izazvalo mnogo medijske pažnje. Odluka je većinom glasova donesena da tu laskavu titulu dobije bivši predsjednik Republike Hrvatske gospodin Stjepan Kljujić. Na našu radost, mi smo ga danas zvanično obavijestili da je on izabran za počasnog građanina Grada Sarajeva. Spremamo se uveliko za ceremoniju dodjele i te laskave titule, ali i za dodjelu svih Šestoaprilskih nagrada", rekao je Skaka.

Podsjećamo, Gradsko vijeće Sarajeva u srijedu je izglasalo odluku da se bivšem predsjedniku Republike Hrvatske Stjepanu Mesiću dodijeli titula počasnog građanina. Iako je Mesić rekao da neće prihvatiti priznanje, gradski vijećnici ne misle tako i uvjereni su da je riječ o medijskim špekulacijama.

Ovo nije Skakin prvi gaf. Podsjećamo, Skaka je 6. aprila prošle godine rekao da se "obilježava 72 godine od pobjede nad antifašizmom".