BiH
101

Abdulah Skaka izabran za zamjenika gradonačelnika Sarajeva

Klix.ba
Gradsko vijeće Grada Sarajeva je, poslije rasprave o prijedlogu dnevnog reda, predloženom na samoj sjednici, počelo s radom današnje, 33. sjednice, izborom zamjenika gradonačelnika Grada Sarajeva.

Tako je, jednoglasno, za zamjenika gradonačelnika izabran Abdulah Skaka (SDA) koji je davanjem svečane izjave pred Gradskim vijećem preuzeo svoju dužnost.

Na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao Suljo Agić, predsjedavajući Gradskog vijeća, a koja je sazvana zbog hitnosti, gradski vijećnici su usvojili Odluku o privremenom finansiranju Grada Sarajeva za period 01.01.- 31.03.2016. godine. Ovom Odlukom se reguliše nesmetano funkcionisanje Grada Sarajeva u prvom tromjesečju sljedeće godine, odnosno do usvajanja Budžeta Grada Sarajeva za 2016. godinu. Naime, stupanjem na snagu izmjena i dopuna Zakona o pripadnosti javnih prihoda u FBiH, počelo je direktno finansiranje Grada Sarajeva iz javnih prihoda s jedinstvenog računa Federacije BiH, te je stvoren osnov za realno planiranje Budžeta Grada Sarajeva za sljedeću godinu.

U nastavku sjednice, a zbog blagovremenog stvaranja osnove za predlaganje prihoda u Budžetu Grada Sarajeva za 2016. godinu, po hitnom postupku, usvojena je i Odluka o formiranju Komisije za dodjelu u zakup poslovnih prostorija i garaža Grada Sarajeva. Predsjednik Komisije je Jasmin Smječanin, zamjenik predsjednika Suvad Kerla, a članovi Alija Hodžić, Slaven Kovačević i Robert Pleše.