ACIPS o troškovima Vlade FBiH
0

'130 plata za luksuzno vozilo Vlade FBiH'

Sarajevo-x.com
Nevladina asocijacija ACIPS u današnjem saopštenju za javnost osvrnula se na nepodnošljive uslove života socijalno ugroženih kategorija stanovništva u BiH na jednoj te bespotrebno trošenje novca Vlade FBiH na vozni park ove institucije na drugoj strani.

"Bespomoćni politički vrh FBiH, koji nas već mjesecima, gotovo svakodnevno, upozorava na spomenute probleme, ne smatra za potrebno da se suzdrži od udovoljavanja bahatim prohtjevima, poput lagodne vožnje, uz obaveznu policijsku pratnju, u udobnim kožnim sjedalima najluksuznijih automobila. Samo za jedno vozilo, neohodno je odvojiti oko 130 prosječnih mjesečnih plaća, odnosno 11 godina rada!", zapažaju iz ACIPS-a i zahtjevaju hitnu rasprodaju luksuznog voznog parka i usmjeravanje tih sredstava na zbrinjavanje gorućih socijalnih problema.

Politički savjet ACIPS-a poslao je premijeru FBiH poruku u kojoj ističu kako je ponašanje vlade koju Nedžad Branković vodi "sramotno", kao i "bacanje novca na video nadzor, radi prevencije tzv. anarhista koji grafitima poručuju da ne radite svoj posao".

"Postoji bezbroj korisnijih načina da se utroši novac građana nego što je to video nadzor pred vašom zgradom", ističu iz ove bh. asocijacije.