Željko Komšić
0

'1. mart upisan zlatnim, a i krvavim slovima u historiji BiH'

FENA
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, uputio je danas iskrene čestitke svim građanima, narodima i ljudima dobre volje u zemlji i širom svijeta, onima koji vole Bosnu i Hercegovinu.
  • Ovaj izuzetno važan dan upisan je zlatnim, ali i krvavim slovima u hiljadugodišnju historiju naše zemlje, naveo je Komšić u čestitki.

Prije 17 godina građani BiH su se na referendumu izjasnili za samostalnu i suverenu BiH. Od tog dana je započeo hod po mukama BiH kao suverene i samostalne države i borba za njeno očuvanje.

  • Ta borba nije prestala ni do dana današnjeg, ali pobijedit ćemo, jer nismo pokleknuli ni onda kada nam niko nije davao šanse za opstanak. Pobijedit će oni koji vole ovu zemlju, koji je doživljavaju kao svoju domovinu i koji u njoj žele da žive sa drugima i drugačijima. Bosna i Hercegovina ima veliko srce i dovoljno je široka i bogata za sve, a takvi i mi moramo biti. Neka joj je sretna sedamnaesta godišnjica nezavisnosti, kaže se u čestitki člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću bh. predsjedništva.