Pratite EURO
0

"Zmajevo gnijezdo 2021" sprema najljepša navijačka okupljanja u Sarajevu

N. C.
Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu sinoć je otvorena najveća navijačka fan zona "Zmajevo gnijezdo 2021".

"Potaknuti iskustvom prethodnih godina odlučili smo lokaciju prilagoditi većem kapacitetu gledalaca kao i upotpuniti sadržaje za mlađu populaciju promjenom lokacije na Vilsonovo šetalište prostor između Historijskog i Zemaljskog muzeja", poručuju organizatori.

Svi ljubitelji fudbala moći će pratiti utakmice na 24m2 led ekranu unutar šatora. U "Zmajevom gnijezdu" emitovat će se program Nova BH i ljubiteljima ovog sporta, osim prijenosa uživo svih mečeva EURO-a, donosi veliki novitet – analize utakmica uz pomoć najmodernije tehnologije proširene stvarnosti. U specijalnoj emisiji "Euroforija", koja će se emitirati svake večeri u 20 sati, bit će premijerno predstavljeni inovativni skenovi igrača skenirani najmodernijom tehnologijom i precizno prikazani u visokoj kvaliteti u 3D-u.

Osim dinamičnog i vizualno atraktivnog doživljaja gledanja smotre najboljih evropskih selekcija, pod okriljem emisije "Euroforija" gledatelji će moći pratiti sve događaje toga dana na EURO-u, retrospektivu i najbolje trenutke dnevnih utakmica, analize, javljanja uživo iz gradova domaćina, sažetke susreta, sudačke procjene, učinke pojedinaca, kao i najave sutrašnjeg dana.

"Zmajevo gnijezdo Sarajevo" iz godine u godinu nudi sadržaje koji su namijenjeni svim generacijama kao idealno mjesto i za okupljanje sarajlija u periodu ljetne sezone. Na lokaciji Vilsonovo šetalište prostor između Historijskog i Zemaljskog muzeja pored šatora bit će postavljen "Mini fudbalski teren" te će biti organizovan turnir za djecu u cilju promovisanja dječijeg fudbala, afirmaciju svih klubova koji učestvuju u takmičenju kao i afirmaciju svih pozitivnih vrijednosti koje sport i fudbal nose sa sobom.

U okviru navijačke zone "Zmajevo Gnijezdo", tokom trajanja nogometne euforije, u planu su i zabavna takmičenja takmičenja i nagrade za sve posjetioce.

Danas na rasporedu u "Zmajevom gnijezdu“ su utakmice: u 15 sati Vels - Švicarska, u 18 sati Danska - Finska i u 21 sat Belgija - Rusija.