Stadion Kamberovića polje
0

FOTO / Zeničani dobili "B teren" sa novom travom

ZEDA
(Foto: Zeda)
Na "B terenu" stadiona Kamberovića polje u Zenici održana je skromna svečanost u povodu završetka radova na rekonstrukciji ovog igrališta.

Nakon što je nastupila ljetna pauza u nogometnim i ragbi prvenstvima na "B teren" su izašli radnici i mašine kompanije "ITC Zenica" i u rekordnom roku završili kompletnu rekonstrukciju igrališta i postavljanje "vještačke trave". Paralelno sa ovim radovima vještačka trava je postavljena i na malonogometnom terenu u Turskom parku.

 Popularni "B teren", na kojem su trenirale i igrale utakmice sve omladinske nogometne i ragbijaške ekipe, sada je dobio potpuno novi izgled, ali su najmlađi sportaši dobili izvanredne uslove za treninge i igranje utakmica. Prvu utakmicu na novom terenu odigrali su druga ekipa Čelika i kantonalni ligaš Rudar, a u predigri su se sastale ekipe općinske uprave i kombinovana medijska ekipa. 

Svi oni su puni hvale za dobro urađene radove i sjajne mogućnosti "novog travnatog terena", čija je podloga pojačana netopljenim tartanom. Kompletni radovi na rekonstrukciji "B terena" i zamjeni trave na malonogometnom terenu koštali su oko 360.000 KM.

 Maloj sportskoj svečanosti u Sportskom centru na Kamberovića polju prisustvovao je veliki broj mladih sportista, kojima će ovaj teren najviše i služiti. Za početak septembra, na dan igranja kvalifikacione utakmice za EP 2012 između reprezentaija BiH i Bjelorusije, planirano je da se odigra i revijalna utakmica zeničkih i sarajevskih sportskih novinara.