sport
120

Više od 5.500 prijava za Sportske igre mladih u prva četiri dana

FENA
U prva četiri dana prijava za ovogodišnje Sportske igre mladih, četvrte po redu, prijavilo se više od 5.500 dječaka i djevojčica.

Sportske igre mladih će biti održane u 25 gradova Bosne i Hercegovine i uveseliti oko 30.000 dječaka i djevojčica, saopćio je organizator.

"Nakon što su prošlogodišnje igre okupile više od 29.000 učesnika iz 19 bh. gradova, željeli smo tu radost i osmijehe vidjeti i u drugim bh. gradovima", kazao je predsjednik Igara u BiH Haris Deliahmetović, te pozvao djecu i mlade da se prijave na ovogodišnje Igre i uživaju u omiljenom sportu uz zabavu i druženje.

Svi koji žele biti dio najljepše sportske priče mogu se prijaviti na broj telefona 033/711-930 ili putem web stranice www.igremladih.ba.

Sportske igre mladih uz podršku BH Telecoma i ove godine obuhvataju takmičenja u nogometu, rukometu, košarci, tenisu, stonom tenisu, odbojci, badmintonu, odbojci na pijesku, šahu i igri "između dvije vatre".

Takmičari će biti podijeljeni u kategorije 1998. godište i mlađi i 2002. godište i mlađi.

Učešće je besplatno, a prijaviti se mogu učenici svih osnovnih i srednjih škola koji zadovoljavaju starosni kriterij.

U saradnji s Košarkaškim savezom BiH i USAID-om, Igre ove godine promovišu projekt "Fer igra za fer djetinjstvo", s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport.

Krug ambasadora i prijatelja Igara kojeg čine Ivica Osim, Miralem Pjanić, Vedad Ibišević, Predrag Mijatović, Sir Dave Richards, Sven Göran Eriksson i mnogi drugi, pomogli su i ove godine da Igre budu neizostavan dio sportskog života djece i mladih Bosne i Hercegovine.