sport
764

Vilsonovo šetalište: Više stotina učesnica na utrci "Djevojke na trčanju"

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu danas je održana treća utrka "Djevojke na trčanju“ koju organizuje nevladina organizacija "Marathon“ Sarajevo.

Učešće na ovoj utrci revijalnog karaktera je uzelo više stotina djevojaka koje su trčale ili šetale, zavisno od fizičke spremnosti. Prva kroz cilj danas je prošla Katarina Lemez.

Sportski projekat "Djevojke na trčanju" je organizovan kao promocija zdravog i aktivnog života ali i kao sredstvo u borbi protiv diskriminacije i predrasuda u bh. društvu.

Erol Mujanović, izvršni direktor NVO Marathon Sarajevo za Klix.ba kaže da je broj učesnica u odnosu na protekle godine danas bio rekordan.

"Danas smo imali ukupno 480 učesnica, što je više nego u prethodne dvije godine zajedno. Interes za takmičenje nas je veoma prijatno iznenadio. Zaista nismo očekivali tako veliki broj entuzijasta. Nevjerovatan je rast interesa djevojaka da se bave trčanjem i da butu tako posvećene zdravom životu", rekao je Mujanović za Klix.ba.

Istakao je da je nedjeljno jutro u Vilsonovom šetalištu prošlo izvrsno i da je vrijeme poslužilo sve učesnike.

"Imali smo i dobar zabavni program i danas je ovdje bilo jako puno pozitivnih događaja. Zahvaljujem se svim učesnicama koje su došle. Moram reći da nam je ovo jako dobra uvertira pred Sarajevski polumaraton za sedam dana", dodao je Mujanović.

Učesnice su danas dobile i vrijedne poklone sponzora ovog takmičenja.