Luksuz na sve strane
38

Valentino Rossi kupio personaliziranu jahtu za 4,5 miliona eura

H. H.
Dodatna prilagođavanja će povećati ukupni trošak na 9 miliona eura (Foto: Twitter)
Foto: Twitter
Legendarni italijanski motociklist Valentino Rossi kupio je po narudžbi luksuznu jahtu vrijednu 4,5 miliona eura, a trebao bi je dobiti tokom mjeseca maja kada je zakazana isporuka.

Jahta" Sanlorenzo SX88" dizajnirana je za duga putovanja i može primiti do osam osoba. Duga je 26,7 metara, široka 7,2 metra i maksimalne brzine 23 čvora.

Devetostruki svjetski prvak je prema pisanju italijanskih medija naručio personaliziranu jahtu koja pored osam ljudi prima i tri člana posade.

Sanlorenzo, u stvari, godišnje izradi vrlo malo brodova i svi se strogo preispituju u skladu s ukusom kupaca. Prema najnovijim glasinama, bijeli "Sanlorenzo SX88", koji je naručio Valentino Rossi, a koji će najvjerovatnije biti preimenovan u "Titilla III", imat će takva prilagođavanja da će povećati ukupni trošak na 9 miliona eura.

Njegove glavne karakteristike su beskrajan prostor na brodu, kormilarnica smještena isključivo na letećem mostu, mogućnost implementacije apartmana na glavnoj palubi, rezervoari za gorivo od 9.300 litara i tri motora Volvo Penta IPS 1050 od po 800 KS.

Rossija, koji je u februaru napunio 42 godine i naredne sezone ćemo gledati u MotoGP-u gdje će vozit za satelitski tim Petronas Yamaha SRT.