19. i 20. augusta
97

Utrka u brdskom biciklizmu "TrebaDH" na Trebeviću će okupiti ljubitelje adrenalina iz BiH i Evrope

Klix.ba
Ostalo je još tri dana do treće međunarodne utrke u brdskom biciklizmu u disciplini downhill pod nazivom "TrebaDH 2017". Utrka će se održati 19. i 20. augusta na downhill stazi na Trebeviću.

Utrka je registrovana kod međunarodnog biciklističkog saveza UCI u klasi DHI C2 i bodovat će se za državno prvenstvo Bosne i Hercegovine, kao i za Hrvatski nacionalni kup. Takmičari će nastupiti u klasama Men Elite, Men Junior, Men Masters, Men Hobby i Women Hobby i imat će priliku da osvoje UCI bodove u skladu sa pravilima UCI organizacije, kao i vrijedne novčane i druge nagrade. Pored takmičara iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, očekuje se i učešće takmičara iz brojnih evropskih zemalja.

Utrka će se održati na atraktivnoj i zahtjevnoj stazi dužine oko 2400 m, koja počinje u blizini repetitora na vrhu Trebevića, a završava u ciljnoj ravnini u blizini Prvog šumara.

Organizatori utrke, Udruženje za promociju extremnih sportova "Savages Crew", pozivaju sve zainteresovane takmičare i ljubitelje adrenalinskih sportova da se pridruže i podrže ovaj spektakl. Više informacija o propozicijama i detaljima o samoj utrci možete saznati putem oficijalne web stranice udruženja.