Atletika
0

Tyson Gay uzvratio Asafi Powellu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Tyson Gay uzvratio je Asafi Powellu za poraz na nedavnom mitingu Zlatne lige u Bruxellesu. Amerikanac je prvi dan Svjetskog atletskog finala (WAF) u Solunu slavio na 100 metara sa sjajnim rezultatom, 9.88 sekundi.

Jamajčanin je bio dvije stotinke sporiji, bila mu je to već 58. utrka u karijeri ispod deset sekundi, čime se ne može pohvaliti nijedan drugi atletičar u historiji.

Etiopljanke su uzvratile Kenijkama za poraz na 5000 metara na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Berlinu. Nakon povrede se vratila olimpijska pobjednica Tirunesh Dibaba, ali ipak nije uspjela dotrčati do pobjede, slavila je njezina sunarodnjakinja Meseret Defar (15:25.31). Svjetska prvakinja Vivian Cheruiyot se morala zadovoljiti tek trećim mjestom.

Novi su veliki dvoboj u bacanju kugle gledateljima priuštili Christian Cantwell i Tomasz Majewski. Uspješniji je, kao i na SP-u i Hanžekovićevom memorijalu, bio Cantwell (22.07), dok je olimpijski pobjednik Majewski još jednom ove godine završio na drugom mjestu (21.21).

Jelena Isinbajeva ponovno je, unatoč debaklu na SP-u, potvrdila da je najbolja motkašica svijeta, preskočila je 4.80 m, ali pokušaj postavljanja novog svjetskog rekorda (5.07) nije bio uspješan.

Svjetska prvakinja u bacanju koplja, Njemica Steffi Nerius, zaključila je uspješnu karijeru trećim mjestom (62.59), pobijedila je Ruskinja Marija Abakumova (64.60), a odličan je rezultat u skoku u dalj ubilježila svjetska prvakinja Brittney Reese (7.08).