Days of Revenge
80

Trening sa višestrukim svjetskim enduro prvakom Davidom Knightom na Bjelašnici

Klix.ba
Za vikend, 1. i 2. jula, na Bjelašnici će se održati četvrta moto trka Days of Revenge, u hard enduro disciplini. Do sada se na trku prijavilo 110 vozača iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Njemačke i naše zemlje, i borit će se za titulu najboljeg i najbržeg vozača.

Gost ovogodišnje trke je David Knight Knighter, višestruki enduro prvak. Na Bjelašnici se trenutno održava trening i obuka vozača sa Knighterom, koji kaže da mu je "priroda na Bjelašnici pravo otkriće, te da je posebno oduševljen prašumom".

Izrazio je zadovoljstvo stazom te vozačima koji pohađaju trening, jer je riječ o ljudima koji su vještine na motoru učili isključivo preko snimaka putem interneta, youtubea, jer nisu imali priliku da im neko objasni ili ih poduči. Istaknuo je da je za svakog vozača bitno dobro postaviti suspenziju i na taj način olakšati sebi život na motoru.

Nakon završenog treninga, u subotu 1. 7. uslijedit će Prolog, specijalni test sa prirodnim i vještačkim preprekama, kojeg će vozači voziti dva puta ukoliko neko želi popraviti svoje vrijeme.

Koliko će vozača trke Days of Revenge doći na cilj, gdje ih očekuju brutalni usponi i brojne prepreke, te prolazak preko 11 kontrolnih tačaka, saznat ćemo u nedjelju, kada je finalna trka koja počinje u 10 sati i vozači je moraju završiti za pet sati. Centralna dešavanja su ispred hotela Bjelašnica, Babin Do, gdje će posjetioci moći uživati u ovom sportu ali i u dobroj zabavi, uz lokalne DJ-eve.

Organizator će posjetioce trke na posebnim letcima obavijestiti o najboljim mjestima za gledanje trke i fotografisanje, a najbolju fotografiju će nagraditi vrijednom nagradom.