sport
0

Treći biciklistički memorijal "Kasumović - Huskić"

Sarajevo-x.com
U prostorijama caffe-bar "Luna“ u Breškama, jučer je održana press konferencija povodom organizacije III biciklističkog memorijala "Kasumović-Huskić“, koji se vozi za Premijer Ligu.

U sklopu ove manifestacije će biti organizovane dvije trke za Dunavski KUP koji je međunarodnog karaktera. Trka se vozi u subotu 13.augusta 2011.godine.

Na ovogodišnjoj manifestaciji se očekuje preko 100 biciklista iz dvadesetak klubova iz Srbije, Mađarske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Hrvatske, i domaći takmičari iz Bosne i Hercegovine kojih će biti ponajviše.

Organizatori ove trke, biciklistički klub "Zmaj od Bosne" i kulturna zajednica "Stara Majevica" su mnogo toga uradili da ova prelijepa manifestacija koja se vozi po rubnim dijelovima Tuzle, bude okarakterisana najvišom ocjenom.

"Najveći problem u organizaciji predstavljaju izvođaći radova na jednoj dionici puta, gdje su započeti radovi, ali nadamo se da će i to biti prevaziđeno, i da će ova manifestaciji proči bez ikakvih problema", istakli su organizatori.

Start trke je ispred TC Omega u 11 sati, a zatim se nastavlja putanjom Slavinovići, Simin Han, Bare, Požarnica, Gornja Tuzla, Tetima, Dokanj, Breške i završava se sa ciljem u Gornjoj Obodnici kraj izvorišta rijeke Tinja.