Plasirala se u polufinale
0

WTA Montreal: Li Na razbila Agnieszku Radwansku

Totalsport
Li Na (Foto: AFP)
Li Na (Foto: AFP)
Poznate su polufinalistice jakog WTA turniru u kanadskom Montrealu. Za finale će se boriti Kineskinja Li Na protiv Čehinje Lucije Šafarove, te Dankinja Caroline Wozniacki protiv još jedne češke teniserke Petre Kvitove.

Nakon što su obje odigrale i svoje mečeve 3. kola ranije u subotu, Li Na i starija sestra Radwanska sastale su se istog dana i u prvom četvrtfinalnom dvoboju u Montrealu. Veliki povratak u svoju najbolju formu kineska teniserka i 10. nositeljica potvrdila je glatkom 6-2, 6-1 pobjedom nad drugopostavljenom Poljakinjom za tek nešto više od sat vremena igre.

U ovoj sedmici Li Na je prvi puta od osvajanja Roland Garrosa 2010. godine pobijedila dvije igračice iz Topa 10, a već s polufinalom Montreala osigurala je povratak u društvo najboljih 10 na WTA listi s 11. mjesta koje trenutno drži.

S druge strane, Radwanska je eventualnim osvajanjem ovog turnira mogla izbiti na prvo mjesto kao najbolja svjetska teniserka, no taj će cilj za sada ostati neostvaren.

U polufinalu će Li Na odmjeriti snage s Čehinjom Lucijom Šafarovom koja je u četvrtfinalu, također dosta uvjerljivo, s dva puta po 6-2 izbacila Talijanku Robertu Vinci. Pobjedama u zadnjih pet međusobnih mečeva Li Na vodi 5-1 protiv Šafarove.

Drugi polufinalni par čine Dankinja Caroline Wozniacki i Čehinja Petra Kvitova. Wozniacki je rastužila domaćine porazivši Kanađanku Aleksandru Wozniak 6-4, 6-4, dok je Kvitova zaustavila Austrijanku Tamiru Paszek sa 6-3, 6-2.  WTA Montreal, četvrtfinale:

Na (10) – A. Radwanska (2) 6-2, 6-1 Šafarova (16) – Vinci 6-2, 6-2 Wozniacki (7) – Wozniak 6-4, 6-4 Kvitova (5) – Paszek 6-3, 6-2