Zanimljivi mečevi
2

Wozniacki eliminisana u 2. kolu US Opena, Šarapova prošla dalje, okršaj sestara Williams

Piše: D. B.
(Foto: EPA-EFE)
Neugodno iznenađenje svojim fanovima priredila je Caroline Wozniacki koji je sovj nastup na US Openu završila u 2. kolu.

Dankinja Caroline Wozniacki je kao druga teniserka svijeta u 2. kolu US Opena igrala protiv Ukrajinke Lesije Tsurenko, koja se nalazi na 36. mjestu WTA liste. U meču koji je trajao sat i 43 minute Tsurenko je bila bolja 2:0 u setovima, odnosno 6:4, 6:2 te je tako priredila iznenađenje i eliminisala favoritkinju. Ona će u trećem kolu US Opena igrati protiv Čehinje Katerine Siniakove (54. WTA).

Plasman u naredno kolo US Opena ostvarila je Ruskinja Marija Šarapova (22. WTA) koja je pobijedila slabije rangiranu Rumku Soranu-Mihaelu Cirsteu 2:0 u setovima, bilo je 6:2, 7:5 za rusku teniserku nakon sat i 53 minute igre. Njena naredna protivnica bit će Latvijka Jelena Ostapenko, deseta teniserka svijeta.

Zanimljivo, u 3. kolu US Opena će snage odmjeriti sestre Williams, Serena (26. WTA) i Venus (16. WTA).

Podsjetimo, najbolja teniserka svijeta, Rumunka Simona Halep, eliminisana je u 1. kolu.

Parovi 3. kola US Opena:

Kanepi - Peterson Williams S. - Williams V

Muchova - Barty Kenin - Pliškova Stephens - Azarenka Strycova - Mertens Makarova - Sevastova Wang - Svitolina Garcia - Suarez Navarro Šarapova - Ostapenko Keys - Krunić Cibulkova - Kerber Kvitova - Sabalenka

Osaka -Sasanovich Bertens - Vondrousova Siniakova - Tsurenko