Australian Open
0

Veliki preokret Serene Williams

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Malo je nedostajalo da se nakon Venus Williams od Australian Opena u četvrtfinalu oprosti i njena sestra Serena. Ipak, braniteljica naslova smogla je snage za veliki povratak.

U polufinalu prvog Grand Slam teniskog turnira sezone prva teniserka svijeta igrat će protiv 16. nositeljice Na Li koja je nešto ranije preokrenula meč u kojem je dominirala Venus u svoju korist. Bilo je 2-6, 7-6(4), 7-5. U drugom polufinalom susretu, podsjetimo, sastaju se Justine Henin i Jie Zheng.

Viktorija Azarenka imala je set i 4-0 u drugom, sve joj je išlo od ruke, a dobro je koristila i greške bolje rangirane teniserke. Ipak, zadati konačan udarac teniserki kojoj je predala meč 4. kola u Melbourneu prošle godine nije znala.

Serena Williams je slavila 4-6, 7-6(4), 6-2 u meču dugom dva sata i 27 minuta.

"Kako je meč odmicao počela sam razmišljati o tome hoću li stići na avion u petak. Nisam očekivala da ću preokrenuti meč i tješila sam se mišlju da sam još "živa" u turniru parova", objasnila je Serena nakon meča protiv sedme nositeljice koju je pobijedila četvrti puta u petom međusobnom ogledu.

Protiv Na Li vodi 3-1 u dosadašnjim susretima kroz karijeru.

Australian Open, četvrtfinale, teniserke:

Na Li (16) - V. Williams (6) 2-6, 7-6(4), 7-5 S. Williams (1) - Azarenka (7) 4-6, 7-6(4), 6-2