"Izdao ga njegov ego"
75

Toni Nadal: Postoje dva glavna razloga zašto Đoković nije voljen poput Rogera i Rafe

H. H.
Toni Nadal je još ranije prozivao Đokovića zbog povreda (Foto: Eurosport)
Toni Nadal je još ranije prozivao Đokovića zbog povreda (Foto: Eurosport)
Španski teniski stručnjak Toni Nadal pokušao je objasniti činjenicu zašto Novak Đoković nije toliko popularan i voljen među teniskim fanovima u odnosu na Rogera Federera i Rafaela Nadala.

Srbijanski teniser je poravnat sa Švicarcem i Špancem sa po 20 Grand Slam naslova, ali nije uspio osvojiti srca navijača koliko i oni. Toni Nadal smatra da postoje dva razloga koja bi objasnila ovu činjenicu.

"Koštalo ga je što se pojavio kada je već postojalo izrazito rivalstvo između Rogera i Rafe. To su bila dva suprotna stila, dvije različite pojave i to zasljepljuje ljude. Također, mislim da je Novaka izdao njegov ego kada je riječ o ponašanju koje nije kompatibilno s epitetom naboljeg igrača svijeta", objasnio je Toni Nadal u podcastu "Tres Iguales".

Stric Rafaela Nadala i njegov bivši trener koji ga je vodio tokom većeg dijela karijere "bacio" je strelice prema prvom teniseru svijeta još nakon njegovog iznenađujućeg i ekspresnog oporavka na Australian Openu ove godine, izrazivši sumnje da scenira povrede više nego što bi trebao.