Veliki uspjeh
127

Talentovani bh. teniser Marko Maksimović izborio finale juniorskog Mastersa u Monte Carlu

D. P.
Maksimović se sutra bori za prestižnu titulu (Foto: Tennis Europe)
Maksimović se sutra bori za prestižnu titulu (Foto: Tennis Europe)
Talentovani bosanskohercegovački teniser Marko Maksimović izborio je finale Europe Masters turnira u Monte Carlu pobjedom nad Jakubom Jedrzejczakom rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 7:5 i 7:5.

Ovogodišnji Tennis Europe Masters igra se u Monte Carlu, a riječ je o turniru za najbolje tenisere do 16 godina. Nakon pobjede nad Petrom Brunclikom u četvrtfinalu, Marko Maksimović je prošao i drugu prepreku.

Mladi teniser iz Doboja danas je nakon preokreta u vrlo dramatičnom meču slavio protiv Poljaka Jakuba Jedrzejczaka, trećeg nositelja turnira.

Maksimović je izgubio prvi set rezultatom 3:6, a onda je zaigrao neuporedivo bolje i u dva dramatična seta slavio je dva puta po 7:5 i tako izborio veliko finale.

Tu će se velika nada bh. tenisa boriti protiv četvrtog nositelja turnira Michala Krajcija iz Slovačke. Finalni obračun na rasporedu je sutra kada se završava turnir.

Turnir Tennis Europe Masters igra se u Monte Carlu od 13. do 15 oktobra u Monte-Carlo Country Clubu i učestvuje po osam najboljih igrača svog uzrasta u Evropi. Neki od prethodnih šampiona ovog turnira su Rafael Nadal, Alexander Zverev, Kim Clijsters i Belinda Benčič.