Maksimović na Policama
36

Leotar zvanično predstavio novog trenera: Njegov zadatak je da izbori opstanak u Premijer ligi

K. H.
Marko Maksimović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Marko Maksimović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Marko Maksimović novi je trener Leotara iz Trebinja, objavio je bh. premijerligaš na svojoj službenoj stranici.

Iz kluba su objavili da je ovo povratak Maksimovića na Police, jer je u sezoni 2008/2009 nosio dres ovog kluba na devet utakmica. Tokom nogometne karijere, još je igrao za Borac, Zagreb, Istru i Sarajevo.

Maksimović je najmlađi trener u historiji Premijer lige koji je osvojio titulu prvaka, a to mu je pošlo za rukom u sezoni 2020/2021 kada je s klupe vodio Borac iz Banje Luke.

"Nakon detaljnog razmatranja više kandidata s uspješnim trenerskim karijerama, Upravni odbor Leotara je odlučio povjeriti tim perspektivnom stručnjaku koji vrlo dobro poznaje naš tim i cijelu Premijer ligu BiH", naveli su iz kluba i dodali:

"Maksimović ima zadatak, prije svega da vrati polje samopouzdanja unutar ekipe, ali i da ostvari glavni cilj kluba u ovoj sezoni, a to je opstanak u ligi"."

Uz Maksimovića, stručni štab Leotara će činiti: Oleg Ćurić, Damir Memišević, Anel Ramić, Srđan Kuljić i Darko Jegdić.

Leotar je u ovom trenutku na posljednjem 12. mjestu na tabeli sa sedam osvojenih bodova iz 10 odigranih mečeva, a imaju omjer od dvije pobjede, jedan remi i sedam poraza. Naredni meč igraju protiv Slobode na svom terenu, a onda će dočekati Željezničar.