Ruskinja potvrdila
3

Šarapova zbog povrede otkazala kvalifikacije Wimbledona

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Ruska teniserka Marija Šarapova zbog povrede bedrenog mišića će propustiti kvalifikacije Wimbledona te sve turnire koje je trebala igrati na travnatoj podlozi, a za povratak na teren bi trebala biti spremna krajem jula.

Ruskinja je povredu zaradila sredinom maja u dvoboju osmine finala na rimskom WTA turniru, kada je početkom trećeg seta bila prisiljena predati meč Hrvatici Mirjani Lučić-Baroni.

Šarapova je vijest o težini povrede, koja je ispala ozbiljnija nego što se činilo, objavila putem Facebooka.

"Dodatne pretrage su pokazale da ću zbog rupture mišića koja mi se dogodila u Rimu, nažalost, morati propustiti sve turnire na travi koje sam trebala igrati", napisala je Ruskinja, koja se u aprilu vratila nakon suspenzije zbog korištenja dopinga.

Šarapova je, osim u kvalifikacijama Wimbledona, trebala igrati sljedeće sedmice na turniru u Birminghamu, gdje su joj organizatori dodijelili pozivnicu za glavni turnir.

Inače, Ruskinja će u ponedjeljak biti 175. na pojedinačnoj WTA rang listi, a kako će propustiti turnire na travi, nema šansi dovoljno se popeti kako bi osigurala mjesto u glavnom žrijebu posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena.