WTA Indian Wells
0

Šarapova trijumfalno do naslova i drugog mjesta

Totalsport
Marija Šarapova
Marija Šarapova
Ruskinja Marija Šarapova, druga nositeljica velikog WTA turnira u Indian Wellsu, u finalu je svladala osmu nositeljicu, Dankinju Caroline Wozniacki 6-2, 6-2 nakon jednog sata i 24 minute igre.

Bio je to dvoboj dvije igračice koje su držale prvo mjesto na WTA listi tokom svojih karijera i koje su već osvajale naslov na ovom vrlo jakom turniru u Californiji. Šarapova je tituli iz 2006. u Indian Wellsu dodala i ovogodišnju. Lani je izgubila finale od Viktorije Azarenke.

Caroline Wozniacki je osvojila titulu na ovom turniru 2011. godine, a ovo joj je bilo drugi izgubljeno finale, nakon onog iz 2010. godine.

O dominaciji Šarapove u ovom meču najviše govori da je imala 33 izravna poena u meču, a Wozniacki samo dva! Takva razlika u finalnom meču na tako jakom turniru vjerojatno nikada do sada nije viđena! Podatak da je Ruskinja imala šest neforsiranih pogrešaka više (25-19) ne znači gotovo ništa. Šarapova je djelovala toliko nadmoćno na terenu da je zapravo cijelo vrijeme u zraku visjelo pitanje koliko će Dankinja poljskih korijena uhvatiti gemova. Uzela je po dva u svakom setu. Imala je dvije (neiskorištene) break-lopte pri zaostatku 5-2 u prvom setu i to je bila njezina jedina kakva-takva prijetnja u ovom finalu.

Bio je to sedmi dvoboj ovih igračica i peta pobjeda Šarapove. Zanimljivo da je Wozniacki jednu od svoje dvije pobjede ostvarila baš u Indian Wellsu, prije dvije godine, kada je na kraju otišla do kraja. Tada je u polufinalu demolirala Šarapovu sa 6-1, 6-2! Ovoga puta je bilo praktički obrnuto.

Šarapova je u 47. WTA finalu karijere stigla do 28. naslova, ali prvog nakon lanjskog trijumfa na Roland Garrosu. Ovom pobjedom je osigurala skok na drugo mjesto WTA ljestvice u ponedjeljak.

Caroline Wozniacki igrala je svoj 33 WTA finale u karijeri. Ostala je na 20 titula…

WTA Indian Wells, finale:

Šarapova (2) - Wozniacki (8) 6-2, 6-2