Bolovi u leđima
0

Rumunska teniserka smanjila grudi da unaprijedi karijeru

Sarajevo-x.com
Simona prije i nakon operacije
Simona prije i nakon operacije
Mlada rumunska teniska zvijezda Simona Halep prošlo je ljeto provela oporavljajući se od operacije smanjenja grudi, koje su joj uzrokovale jake bolove u leđima što je utjecalo na njene nastupe na terenu.

Sa novim izgledom Simona se prvi put ove godine pojavila na Franch Openu u Parizu. Nažalost, 114. igračica svijeta izgubila je od bivše polufinalistkinje, australijske teniserke Samanthe Stosur.

Fanovi zgodne teniserke molili su je da promijeni svoju odluku, a Simona im je ponudila obrazloženje zbog čega se odlučila na takav potez.

"Problem je bila težina. Grudi su utjecale na moju sposobnost da brzo reaguje, a zbog njih sam se osjećala neugodno dok igram", rekla je Simona.

Teniserka je dodala da svoje velike grudi nije voljela ni izvan terena i da bi otišla na operaciju i da nije sportistkinja.

Ona ipak nije prva sportiskinja koja se bila primorana otići na operaciju smanjenja grudi kako bi povećali šanse za uspjeh na sportskim borilištima.

Australijska sprinterka Jana Pittman Rawlinson smanjila je grudi početkom godine u nadi da će se kvalifikovati na Olimpijadu u Londonu 2012. godine, piše Daily Mail.

Vezani članci