Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sjajan mec!Cestitke Rafi...
Zasluzeno,bolji je pobijedio.
Zar nije Federer treci na tabeli?
Sjecam se meca sa Del Potrom, i stavise, nauzivao se iako je moj igrac izgubio...U ovome danas, kao i u prethodnih 10ak meceva ove 4orke, slabo da ima te energije tenisa, uglavnom odlucuje momenat kada ce kojem od igraca popucat zivci (meni je danas onaj vatromet omeo koncentraciju na gledanje). Kad govorimo o Rogeru, znas i sam da on apsolutno nije ogranicen po pitanju udaraca, da podjednako dobro igra svaki moguci. Ali opet dolazim na svoj stav...Zamrzio sam box zbog Klicka i defanzivne taktike \"bunker\", a tako cu i tenis. Sto rece komentar iznad, RF je bio i ostat ce gospoda i teniser No.1, a iako ga dobija toliko mnogo puta, Nadal ce uvijek ostati u njegovoj sjeni :)
Roge opet sam sebe pobijedio ....
bravo Nadal, Spanija prijateljska drzava kao i Bosna, nisu priznale tzv kosovo
Moze se tempo i protiv Federera diktirat,Del Potro ga je u finalu US Opena 2009 tukao forehandima i do 170km/h,imao si osjecaj da ce mu reket iz ruke izbit.Guga ga je na RG 2004 \"ubio\" u 3 seta,. Znas,sve zavisi za koga navijas,dok sam navijao za Ivanisevica nije mi bilo ljepseg udarca u tenisu od asa. Ako covjek objektivno gleda to nije tenis,1 udarac i gotovo.Isto tako tebi danas,extra ti je kad Federer tuce winnere forhendima,ako ih fula onda je \"poklonio\" mec.
Federer bio i ostao gospoda
Ma kakva penzija, njemu samo psiholog treba i on ce osvajati jos Grand Slamova jer je izuzetno fizicki spreman. Njegov problem su upravo oscilacije prouzrokovane njegovim nacinom igre, jer u toj ofanzivi kakvom igra, u datom momentu pocne da pravi greske i to je ono sto ostali svi cekaju, a da diktiraju tempo, to je nemoguce protiv njega...I zato meni nisu interesantne te razmjene udaraca kada Rafa ili Novak stoje 4 m iza osnovne i prebacuju i prebacuju i prebacuju i prebacuju.....Nije to to...Svaka im cast za sve, ali stvarno da mi je jedan mec gledati gdje Federer nece pobjediti sam sebe svojim greskama, no da ga nadigraju tenisom :)
Vidim,mogao sam to sve u jednom postu napisat,ne bi ovoliko tuklo u oci:)
Poceo si da smaras ...
Tenis pratim od Hamburga 1994,ne znam sta mi je tad bilo pa sam navijao na njemu za crvenonosog \"Kalasnjikova\":) Naravno da ima ljudi koji duze od mene prate tenis ali ne volim one skorovice koji tenis prate posljednjih par godina,otkako se kablovska i internet rasirili i onda dodju da popuju.Kad ih pitas \"sta je bilo smijesno/neobicno u servisu Siemerinka\" niko nema pojma. A svako ko je gledao tenis prije 10+ godina primjetio je da se taj covjek odmakne metar od servis linije kad servira,okrene ledja protivniku,baci lopticu i \"trci\" za njom:)
Samo ti se cini,gledao sam i Federera par puta,mozda cak i njegov prvi mec na ES,bilo je to u Baselu 1998. Gledao sam ga u i polufinalu OI 2000 u Sydney protiv Haasa dok si ti spavao,bilo je 63 61 (ili 61 63),u cetvrtom kolu AO 2002 protiv istog (i tad si spavao vjerovatno),izgubio je 97 u petom,tad je rep vezao,imao je crvenu maicu,crni sorc i one mocne crne Naikice koje su (meni) poslije Asics patika koje je nosio T. Enquist krajem devedesetih najmocnije u tenisu u poslednjih 20g :) Da mogu da biram jedan mec generacija izabrao bih Muster iz 1995 protiv Nadala iz 2007,na RG naravno. To bi bio mec svih meceva:)
Neko ko do polufinala GS bez izgubljenog seta dodje nije jos za penziju:) Nije on toliko ni star,a to sto vise nije najbolji nije razlog za povlacenje. Jos uvijek je blizi on Nadalu i Djokovicu nego Ferrer,Tsonga ili Berdych njemu. Prije 2 mjeseca (kad su se svi digli zbog njegovih 15tak pobjeda u nizu) sam rekao da cemo u januaru vjerovatno vidjet drugi odnos snaga,turniri koji se igraju u dvorani na 2 dobijena seta su nesto sasvim drugo u odnosu na australijski best of 5 \"pakao\". U takvim \"momackim\" mecevima ce Federeru biti jako tesko protiv ostatka velike cetvorke,Djokovic i Nadal su spremni da po 4h sata kao blentavi igraju,Federer pokazuje vise oscilacija
a da ti nisi pomiješala Roddicka i Federera?
meni se cini da ti samo rafine meceve gledas
@Tenis4ever sta mislis ti je li vrijeme da se Roger penzionise, posto vidim da bas pratis ?