Tenis
28

Raspjevani Đoković proslavio osvajanje Roland Garrosa uz Gipsy Kingse i vožnju ulicama Pariza

Piše: D. B.
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u nedjelju je u finalu Roland Garrosa pobijedio svog velikog rivala Andyja Murrayja te je tako osvojio jedini Grand Slam koji mu je nedostajao, a samim tim i povezao sva četiri Grand Slam naslova. Slavlje je trajalo duboko u noć, a srbijanski teniser se vozio ulicama Pariza i pjevao.

Đoković je tokom vožnje ulicama Grada ljubavi pjevao pjesme Gipsy Kingsa zajedno sa svojom porodicom, a onda je svoju radost podijelio s fanovima na Facebooku.

"Vozimo se ulicama Pariza, uživamo i slušamo dobru muziku. Sretan sam iz očiglednih razloga, uživam u ovom trenutku u prelijepom Gradu ljubavi, slavim veliki trijumf. Želim to podijeliti s vama i zahvaliti vam se što ste me podržavali, slali mi ljubav i energiju. Danas je na terenu bilo nevjerovatno. Zauvijek ću pamtiti te trenutke. Teško je opisati, bilo je to nevjerovatno iskustvo, posebno tokom posljednjih poena. Čekao sam veoma dugo da osjetim ovo. Ne mogu biti sretniji. Volim vas i hvala od srca", rekao je između ostalog Đoković.

Podsjetimo, Đoković je u nedjeljnom finalu Roland Garrosa u meču koji je trajao tri sata i pet minuta pobijedio Murrayja rezultatom 3:1 u setovima, bilo je 3:6, 6:1, 6:2, 6:4.