Priznanje teniseru
0

Rafael Nadal će prvi dobiti nagradu "Juan Antonio Samaranch"

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: Reuters)
Rafael Nadal (Foto: Reuters)
Španjolac Rafael Nadal, najbolji svjetski teniser, 28. aprila će u Madridu dobiti veliku počast. Naime, bit će mu tada uručena nagrada "Juan Antonio Samaranch", te će popularni Rafa biti prvi nagrađen u ovoj vjerojatno dugoj budućoj tradiciji.

Prošle godine, 21. aprila, je preminuo Juan Antonio Samaranch u 89. godini života, a više od dva desetljeća, od 1980. do 2001. godine je bio na poziciji predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO-a). Bio je veliki zaljubljenik u sport, cijenjen u svakom kutku svijeta i defitinitivno jedna od najpozitivnijih osoba u svijetu sporta u posljednje vrijeme.

Jedan dio Samaranchove porodice je prošle sedmice svjedočio ATP turniru u Barceloni, gdje je Rafael Nadal još jednom iskazao nepobjedivost na teniskim terenima kada je u pitanju zemljana podloga. Pobjedom protiv sunarodnjaka Davida Ferrera u finalu osvojio je šestu krunu u Barceloni, u isto toliko nastupa, a tom prilikom ga je Samaranchova unuka Ana Gras nazvala "vjerojatno najboljim svjetskim teniserom ikada".

Dva dana nakon toga je žiri zadužen za dodjelu novoustoličene nagrade odlučio da baš Nadal bude prvi nositelj iste zbog svoje sportske veličine, općeg poštovanja u svijetu i promociji profesionalizma na terenu.

Ubuduće će se također ova nagrada dodjeljivati, kako sportašima-pojedincima, tako i ekipama, trenerima, radnicima i ostalim radnicima u sportu.