Pobjedu proslavili plesom
0

Paes i Štepanek spriječili rekord braće Bryan

Totalsport
Paes i Štepanek (Foto: AFP)
Paes i Štepanek (Foto: AFP)
Indijski teniser Leander Paes i Čeh Radek Štepanek osvojili su, kao nepostavljeni nositelji, turnir parova na Australian Openu. U finalu su sa 7-6(1), 6-2 pobijedili prve nositelje, braću Bryan.

Mike i Bob Bryan su ovom prilikom tražili put do osvajanja dvanaeste Grand Slam krune, što bi bio i rekordan doseg u igri parova. No, s obzirom na poraz ostaje blizancima brojka od jedanaest pobjeda koliko imaju i legendarni australski tenisači Mark Woodforde i Todd Woodbridge.

Inače, Paes je prije ovog finala odigrao čak pet završnih mečeva na Grand Slam turnirima, s raznim partnerima, protiv američkog para. I niti jednom nije Paes uspio pobijediti, sve dok mu se u paru nije pridružio Štepanek. Također, ovom je pobjedom Paes kompletirao naslove na sva četiri Grand Slam turnira. Za Štepaneka je ovo premijerno slavlje na jednom od "četiri velika".

Pobjedu su Paes i Štepanek proslavili plesom na terenu, a recimo još da je Indijac time osvojio 48. ATP krunu u karijeri i to sa jedanaest različiti suigrača.

Australian Open, finale parova:

Paes / Štepanek - B. Bryan / M. Bryan (1) 7-6(1), 6-2